DS | Sint Maarten zowel boos als verdrietig na gewelddadige dood van geliefde agent

agent-sint-maarten-benjamin Gamali

Twee overvallers schoten de agent door het hoofd. Hij heeft het niet overleefd

Toen twee overvallers een juwelier te grazen namen op het Antilliaanse eiland Sint-Maarten en hem overvielen, kwam agent Gamali Benjamin in actie. De man snelde achter de criminelen aan op zijn fiets, maar moest de achtervolging spoedig staken. De criminelen waren immers bewapend en schoten op de agent.

Die werd daarbij in het hoofd geraakt en viel op de straat vlak voor het parlementsgebouw van het eiland.

Nu, enkele dagen later, is Benjamin overleden.

Op Sint Maarten is gisteren politieagent Gamali Benjamin (‘Benji’) overleden. Hij werd woensdag in het hoofd geschoten toen hij op de fiets achter twee overvallers aanging die in Philipsburg een juwelier hadden overvallen.

De schietpartij bracht veel reacties en emotie teweeg op het Caribische eiland. Zo kondigde minister van Justitie Dennis Richardson een dag later harde maatregelen aan (onder meer een toename van patrouilles en kogelwerende vesten voor agenten op de fiets) om de ‘misdaadgolf’ tegen te gaan die het eiland zou overspoelen.

De inwoners van het eiland zijn de geweldsspiraal meer dan zat, en laten dat ook zien. Dat een populaire inwoner van het eiland is neergeschoten, is voor velen dan ook onverteerbaar. Winkeliers in de straat waar Benjamin vaak patrouilleerde op z’n fiets houden de deuren van hun zaak tijdelijk gesloten. De collega’s van de vermoorde Benjamin hielden een indrukwekkende parade met hun politiewagens:

Van de daders van de aanslag ontbreekt helaas nog wel steeds ieder spoor.

Bron: Dagelijkse Standaard

2 Reacties op “DS | Sint Maarten zowel boos als verdrietig na gewelddadige dood van geliefde agent

  1. Renée van Aller

    Het is goed ons te beraden op het risico dat politie-agenten lopen in de dagelijkse uitoefening van hun functie door gewelddadig optreden van misdadige, zorgeloze of opstandige burgers. Dat risico is groot. De andere kant van de medaille is ook van belang. Te heftig politie-optreden. Het politie-optreden in de VS geeft daar schokkende voorbeelden van. Ook binnen het Koninkrijk moet aan die ontwikkelingen aandacht worden besteed. Rest de vraag waarom verhardt de maatschappij? Kan daar nog tijdig wat aan gedaan worden, zonder dat elke burger op voorhand als potentiële misdadiger wordt gezien? Renée van Aller&John de Vries

  2. Gelukkig zijn de daders gepakt.

    Gelukkig is Irma Lips geen rechter op Sint Maarten.

    Gelukkig kent men op Sint Maarten ook geen Brian Marianos (veroordeeld, maar straf niet uit hoeven te zitten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *