DutchCowboys | Netflix trekt zich niks aan van aanklaging en lanceert The Laundromat

Eerder deze week hebben advocaten Jürgen Mossack en Ramon Fonseca Netflix aangeklaagd wegens smaad en inbreuk op hun handelsmerk. De twee Panamezen vinden dat zij onterecht zwart worden gemaakt in de film en wilden via de Amerikaanse rechter voorkomen dat Netflix vandaag de film zou lanceren.

Dit lijkt geen succesvolle poging, aangezien de film inmiddels is te zien op Netflix.

Panama Papers

Het advocatenkantoor van Mossack en Fonseca sloot vorig jaar in maart zijn deuren, twee jaar na het lekken van de Panama Papers. Een wereldwijd schandaal, waaruit bleek dat veel bedrijven en personen hun geld onderbrachten in Panama en andere belastingparadijzen, om zo belasting te ontwijken. Vele overheidsfunctionarissen, atleten en beroemdheden maakten hier gebruik van. Enkele bekende namen die genoemd werden, waren; Jackie Chan, Simon Cowell, maar ook oud-profvoetballer Clarence Seedorf stond op de lijst.

De advocaten vinden dat ze worden neergezet als “meedogenloze, onverschillige advocaten, die betrokken zijn bij het witwassen van geld, belastingontduiking, omkoping en ander crimineel gedrag.”

Netflix was heel duidelijk in hun reactie op de aanklacht: “Terwijl het entertaining en grotendeels komisch is, is het ook bedoeld om aandacht te brengen aan het misbruik van offshore bedrijven en belasting schuilplaatsen”. Daarnaast geven ze aan dat de advocaten erg laat met hun beschuldiging komen en dat hun reputaties overduidelijk al geschaad waren vóór de release van de film.

Netflix gaat voor Oscar

Netflix produceert veel original series en films, maar met The Laundromat is het duidelijk dat het bedrijf een Oscar wil winnen voor de film. De film van regisseur Steven Soderbergh was namelijk vanaf 7 september in een aantal bioscopen te zien. De reden dat Netflix dit doet, is omdat een film minstens één week te zien moet zijn in een bioscoop in Los Angeles, om te kwalificeren voor een Oscarnominatie. Dezelfde tactiek wordt gebruikt voor de The Irishman en 8 andere films de komende maanden.

Ook heeft het mediabedrijf hoog ingezet met de cast voor de film. Grote namen zoals Gary Oldman, Antonio Banderas en de Oscarkoningin Meryl Streep spelen de hoofdrollen.

The Laundromat kun je vanaf vandaag bekijken op Netflix.

Bron: DutchCowboys

5 Reacties op “DutchCowboys | Netflix trekt zich niks aan van aanklaging en lanceert The Laundromat

 1. Beste @Henk1 en @Johan, voor het geval jullie het niet weten, Monique Angela Hicks is een Oscar winnares dus niet zomaar een negerin, ze is funny as hell. Een andere zwarte kommediene, Wanda Sykes (ik lach me rot als zij optreedt) heeft van Netflix zelfs het mindere gekregen $250.000.

  Wat de video niet vertelt is dat die Uncle Tom van een Whoopy Goldberg (die het heeft over I will school you) het voor andere zwarte acteurs en actrices verpest heeft door wel met weinig genoegen te nemen.

 2. Het is onvoorstelbaar dat directeuren van overheids NV/s hun zakken met +1 miljoen vullen terwijl de overige +30%, waaronder ouderen die het moeten doen met 862 NAF pm moeten pinaren.
  wat een stupide reactie van Clapas. Slik je Haldol en als dat niet helpt Lithium.

 3. Mag ik ook wat zeggen?

  De advocaten vinden dat ze worden neergezet als “meedogenloze, onverschillige advocaten, die betrokken zijn bij het witwassen van geld, belastingontduiking, omkoping en ander crimineel gedrag.

  Perfecte neerzetting!
  Geldt ook voor de lokale advocaten.

 4. Beflapas, misschien omdat de blanke comedian beter is?

  Ik kan bijvoorbeeld nog niet glimlachen om de omhooggevallen Jardino, die als troetelneger in Nederland Umberto Tan heeft opgevolgd.

 5. Het is ongelooflijk dat Netflix zo groot is en nog steeds zwarten discrimineert, het is ongelooflijk dat Netflix een blanke
  komediene 13 miljoen $ betaald en een zwarte kommediene 500.000 $. Het lijkt op de verhalen van Nike die schoenen voor 500 $ verkoopt terwijl de arbeiders nog geen 1$ per dag verdienen.

  https://www.youtube.com/watch?v=qgAX2YuIxWU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *