DVHN | Bonevacia verrast met titel op 200 meter

Liemarvin Bonevacia Bonevacia verrast met titel op 200 meter | Foto ANP JERRY LAMPEN

Curacaose Liemarvin Bonevacia verrast met titel op 200 meter | ANP Jerry Lampen

AMSTERDAM (ANP) – Liemarvin Bonevacia heeft zaterdag verrassend de 200 meter gewonnen bij de NK atletiek. De 26-jarige atleet van Curaçao snelde in het Olympisch Stadion in Amsterdam naar 20,62.

Hij hield daarmee onder anderen de Jamaicaan Warren Weir, die buiten mededinging meedeed, achter zich. De nummer drie van de Olympische Spelen in Londen klokte 20,68.

Bonevacia kroonde zich vrijdag al tot nationaal kampioen op de 400 meter, zijn eigenlijke specialisme. Hij hoopte op die afstand kwalificatie voor de WK af te dwingen, maar met 46,73 voldeed hij bij lange na niet aan de eis van 45,30. Daarom liep hij zaterdag ook de 200 meter, om te proberen via die afstand alsnog naar de WK in Peking te kunnen. Ook die missie eindigde zonder succes. Hij bleef 0,12 seconde boven de limiet.

Churandy Martina, vorig jaar nog kampioen, meldde zich af voor de finale. De goedlachse sprinter pakte vrijdag de nationale titel op de 100 meter, maar klaagde toen al over een zeurende pijn in zijn rechterhamstring. Hij liep zaterdag nog wel de halve finales van de dubbele sprintafstand, maar ging in de eindstrijd niet meer van start. Martina had zich al geplaatst voor de WK.

Bonevacia

Achter Bonevacia werd Solomon Bockarie tweede in het Nederlands kampioenschap met een tijd van 20,81. Brons was er voor Patrick van Luijk in 21,03. Ook zij wisten bij hun laatste kans dus niet meer te voldoen aan de WK-limiet.

Bij de vrouwen ging de zege op de 200 meter naar Jamile Samuel, in een knappe tijd van 23,00. Ook dat was echter niet snel genoeg om naar de WK te mogen. Nicky van Leuveren pakte het zilver in 23,59 en het brons ging naar Naomi Sedney: 23,71

Bron: DVHN.nl

3 Reacties op “DVHN | Bonevacia verrast met titel op 200 meter

  1. Je bent echt een leegloper

  2. stanley Held

    Het woord zegt het al leegloper. Het is geen poppenkast. Het is moeilijker als jij denkt. Om jouw doel te halen gaan er een paar generaties overheen. Sport is gezond. Ook dat hoort de belastingbetaler te betalen. Een ongezonde samenleving zou jij meer moeten betalen.

  3. Het is allemaal net niet, zoals gewoonlijk op Curaçao, ze doen hun best ?? en het kost de Nederlandse belastingbetaler klauwen vol geld op alle fronten, dus gewoon kappen met die poppenkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *