DVHN | Verdachte schutter Sumatralaan eerder betrokken bij moord

Groningen-Curacaose dader en schutter

Verdachte schutter Sumatralaan eerder betrokken bij moord

GRONINGEN  – De man die wordt verdacht afgelopen weekeinde in de Sumatralaan in Groningen de 42-jarige Mais ‘Rasta’ Jozef te hebben doodgeschoten, was eerder betrokken bij een levensdelict.

De verdachte, de eveneens 42-jarige M.D., kreeg in september 2004 samen met een vriend ruzie met een bewoner van de Berkenlaan in Groningen.

De vriend van D. werd daarbij door de bewoner neergestoken en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Het slachtoffer ging er nadat hij was neergestoken vandoor op een scooter die werd bestuurd door D. De bewoner werd door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot acht jaar celstraf wegens moord.

D. zelf werd in 2007 twee keer veroordeeld door de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Groningen. Eerst wegens drugshandel (werkstraf van 150 uur), een half jaar later wegens aanranding (97 dagen cel).

D., die net als het slachtoffer is geboren op Curacao, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Den Haag.

Volg rechtbankverslaggever Rob Zijlstra op Twitter: @zittingszaal14

Bron: DagbladVanHetNoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *