DvhN | VS dreigt met oliesancties tegen Venezuela

VS dreigt met oliesancties tegen Venezuela ANP

De VS dreigen met sancties tegen de aardolie-industrie van Venezuela. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson verklaarde dat over dergelijke maatregelen wordt nagedacht omdat het land steeds verder afglijdt naar een dictatuur.

De minister deed de uitspraken in Argentinië waar hij op bezoek is. ,,We kunnen de ondergang van de Venezolaanse democratie niet langer passief toezien”, zei hij. Tot nu toe hebben de VS alleen sancties tegen personen uitgevaardigd. Amerika is verreweg de grootste afnemer van olie uit Venezuela.

Dat land verkeert in een politieke en economische crisis met torenhoge inflatie en gebrek aan buitenlandse valuta. Venezuela kan nauwelijks nog levensmiddelen en medicamenten in het buitenland kopen.

Bron: Dagblad van het Noorden

4 Reacties op “DvhN | VS dreigt met oliesancties tegen Venezuela

 1. Hey Rex, wij hebben en zien nog steeds to hoe jouw corrupte land verder naar zijn ondergang glijdt door de geldpers maar te laten door draaien. Waar democratie alleen voor de happy few geld.

  Het verschil met jullie en venezeuela is dat iedereen weet dat de bolivar niets waard is. Ze weten niet dat jouw munt eigenlijk ook wc papier is.

  Mijn advies aan jou Rex, spend baby, spend.

 2. Abraham Mossel

  @ Hoedanook, kan u zich nader verklaren, ik mis wat in uw verhaal met andere worden ik snap er geen moer van wat je bedoeld.

 3. Rex Tillerson:,,We kunnen de ondergang van de Venezolaanse democratie niet langer passief toezien”
  Democraten in de VS na Nunes Memo: ‘We kunnen de VS democratie niet langer naar ondergang laren afglijden’. Ook zijn er voorbeelden van ‘American Made’ democratie in Irak, Afghanistan en Syrië.

 4. Abraham Mossel

  Gewoon de boel op slot gooien, meer kan je niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *