DvN | Marineschip Groningen naar Caribisch gebied

 in de wateren rond Curaçao, Sint Maarten, Aruba, Saba, Sint Eustatius en Bonaire

In de wateren rond Curaçao, Sint Maarten, Aruba, Saba, Sint Eustatius en Bonaire

Het marineschip zr. ms. Groningen vaart eind deze week uit naar het Caribisch gebied. Daarmee is de inzet in de Middellandse Zee om te helpen bij de vluchtelingenstromen op zee van de baan.

Dat was na de missie tegen piraterij in Afrikaanse wateren aanvankelijk de bedoeling. Het patrouilleschip wordt nu voor vier maanden ingezet in de wateren rond Curaçao, Sint Maarten, Aruba, Saba, Sint Eustatius en Bonaire. De Nederlandse krijgsmacht verzorgt de defensieve taken voor deze eilanden.

De Groningen wordt ingezet bij de bewaking van het grensgebied van de overzeese landgebieden. Ook wordt met inzet van Amerikaanse teams ingezet bij de bestrijding van drugssmokkel. De bemanning is verder voorbereid op hulpverlening bij natuurrampen zoals orkanen en milieudelicten. Het orkaanseizoen begint op 1 juni.

Voor de missie in de west wordt de bemanning van het schip uitgebreid met een NH90 Helikopterteam en een team van het korps Mariniers. Buitenlandse militaire worden ook aan boord verwacht van het Amerikaanse coast guard team en van een Antilliaans kustwachtteam.

De kortgeleden aangetreden commandant van de Groningen kapitein Luitenant ter zee Hugo Sinke verwacht dat de Groningen eind september/begin oktober terugkeert in de haven van Den Helder

Bron: DagbladVanHetNoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *