DWT | Uniqa niet verkocht

Uniqa niet over genomen door Digicel

Uniqa (UTS) niet over genomen door Digicel

PARAMARIBO – Anders dan werd aangenomen, is telecomprovider Uniqa niet overgenomen door Digicel. De deal die reeds in kannen en kruiken leek, ging niet door. 

“Er zijn gesprekken geweest, maar op een bepaald moment houdt het op”, zegt Digicel directeur Alex Holvoet desgevraagd.

Zich uiterst voorzichtig uitdrukkend, laat hij blijken dat zijn maatschappij en Uniqa “geen overeenstemming konden bereiken over de samenwerking“. Daarmee kwam een eind aan ongeveer twee jaar van af en aan praten over de overname en is het verworden tot een sterfhuisconstructie voor Uniqa. Dat bedrijf heeft in juli vorig jaar, de verkoop aanvoerend, het personeel afgevloeid en het bestaat in feite slechts op papier. De nummers die nog enige tijd in bedrijf waren, blijken niet langer te functioneren.

Uniqa Suriname werd in 2007 opgericht als joint venture tusssen het Antilliaanse UTS met 51% en Intelsur met 49% van de aandelen. Gaandeweg nam UTS vrijwel alle aandelen over. In mei 2013 werd bekend dat UTS het verlieslatende Uniqa in de verkoop had gedaan.

Wat er nu verder moet met Uniqa is nog onduidelijk. Holvoet legt uit dat ten tijde van de onderhandelingen, zijn maatschappij nog advies aan Uniqa heeft gegeven over hoe de klanten het best verder konden worden bediend. “Maar dat is en blijft een verantwoordelijkheid van Uniqa.

Er is nu geen kontakt meer tussen de bedrijven. Naar verluidt is er op dit moment, behalve de consessie die op naam van het bedrijf staat, geen  “aanwezigheid” meer van Uniqa.

Bron: De Ware Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *