DWTonline | KPMG Curaçao ontkent beschuldigingen

KPMG Dutch Caribbean & Suriname partners Lindomar Schoop (l) en Raymond Begina

PARAMARIBOHet accountantsbureau KPMG Curaçao weerspreekt klachten over een ‘onbehoorlijk en plotseling’ vertrek uit Suriname. De organisatie ontkent met klem klanten in de steek te hebben gelaten.

“Onze cliënten zijn ruim op tijd geïnformeerd over nieuwe dienstverleningsconcepten en mochten kiezen tussen doorgaan met KPMG, of overstappen naar andere dienstverleners”, laat KPMG-woordvoerster Maria Helena Seferina-Rojas weten.

Het accountantsbureau zegt dat cliënten rond september of oktober vorig jaar op de hoogte zijn gesteld van de op handen zijnde sluiting. Daarbij zou een nieuw ‘dienstverleningsconcept’ aan de klanten zijn voorgehouden, waarbij zij ‘op invliegbasis’ vanuit Curaçao zouden worden bediend. Er waren volgens de woordvoerster veel vragen maar niet veel bezwaren.

KPMG heeft zijn kantoor aan de Gravenberchstraat sinds 15 juli opgedoekt. Dit besluit is onderdeel van een proces waarmee KPMG zijn kantoren en diensten wil optimaliseren. In de verklaring laat Serefina-Rojas weten dat de markt in Suriname “niet groot genoeg” is voor een fysiek kantoor, vandaar het besluit om de klanten vanuit Curaçao te bedienen. Er zal ook gebruik worden gemaakt van ICT-mogelijkheden.

De woordvoerster ontkent dat medewerkers plotseling zijn ontslagen. “In het najaar van 2016 hebben wij aan onze in Suriname woonachtige medewerkers aangeboden om op Curaçao te werken, met als doel dat ze bredere ervaring zouden opdoen in het buitenland en om onze cliënten in Suriname met dezelfde ‘gezichten’ te kunnen blijven bedienen”, aldus Serefina-Rojas.

“Sommige medewerkers hebben van dit aanbod gebruikgemaakt, maar sommige niet. Met collega’s die niet naar Curaçao zijn verhuisd, is in goed onderling overleg een regeling getroffen. Er zijn geen collega’s ontslagen.” De woordvoerster benadrukt verder dat KPMG aan “alle contractuele verplichten jegens cliënten en leveranciers heeft voldaan”.

Bron: DWTonline

2 Reacties op “DWTonline | KPMG Curaçao ontkent beschuldigingen

  1. @Wim, Jij bent zeker geen YDK. hier krijg je respect als je in een dure auto rondrijdt. Als Scoop in een dure bak bij de klant komt dan denken ze dat hij goed is want hij heeft geld voor een dure auto.

  2. Lindomar Schoop rijdt in een auto van 10 meter die meer kost dan een nieuwbouwwoning op Jan Sofat.

    Niet erg gepast om daarmee bij klanten voor te rijden, dunkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *