DWTOnline | Onduidelijkheid rond terugkeer Insel Air

Onduidelijkheid rond terugkeer Insel Air

PARAMARIBO – Insel Air heeft haar technische zaken afgerond om commerciële vluchten naar Suriname te mogen hervatten. “Insel Air heeft op 7 december 2017 formeel toestemming gekregen van de Burger Luchtvaart Autoriteit van Suriname (Casas)”, schrijft de Antilliaanse maatschappij in een persbericht. Hiervan uitgaande stelt ze dat de verkoop van vliegtickets nu onbeperkt kan plaatsvinden.

Het bedrijf zou op 18 december willen beginnen met twee vluchten per week van Curaçao naar Paramaribo, op de maandag en de vrijdag. Maar het is niet duidelijk of de vluchten daadwerkelijk op de achttiende zullen beginnen, omdat Insel Air nog geen toestemming van de overheid heeft om commerciële vluchten te hervatten. “Nee”, is het resolute antwoord van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie op vragen van de krant.

Casas-directeur Brian de Souza had al eerder gezegd dat technische toestemming van zijn organisatie in dit geval niet automatisch betekent dat het bedrijf groenlicht krijgt om weer te vliegen. De overheid van Suriname zal het laatste woord hebben. Na de misstanden eerder dit jaar waarbij het bedrijf zes maanden geleden plotseling is komen weg te vallen met alle gevolgen van dien voor passagiers en ondernemingen, wil de overheid van Suriname de zaak ook goed bekijken”, zei De Souza enkele weken geleden.

Bron: DWTOnline

3 Reacties op “DWTOnline | Onduidelijkheid rond terugkeer Insel Air

  1. @Joep. Opvallend aangezien ze een hele dure jongen helemaal uit Madagascar hebben gehaald (die daar geen success was) en die het wel zo regelen.

  2. Kennelijk is het voor Insel te lastig om EERST te zorgen dat AL het papierwerk in orde is, dat een overeenkomst, op schrift, is gesloten met alle schuldeisers aldaar en pas DAARNA aan te kondigen dat men op die bestemming gaat vliegen.
    Het huidige gedoe komt ongelofelijk amateuristisch over, het laat zien dat het management eigenlijk geen idee heeft waarmee ze bezig zijn.

  3. Eens te meer blijkt wat voor een organisatorische puinhoop het bij Insel is, waar Heerenveen en Lippinkhof bijna 300 miljoen in gemeenschapsgeld verbrasten maar nog steeds directeurtje spelen.

    30 miljoen lening + 240 miljoen achterstand in loonbelasting en premie die nooit terugbetaald gaat worden, zeker niet door Avianca.

    En wat deden de commissarissen dan? Eentje zit zich dagelijks te bezatten in de Heeren, de ander heeft het te druk met… jawel, het geven van master classes corporate governance, daarvoor ingehuurd door de integriteit acterende Miguel Goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *