ED | Honkballer Jones in Hall of Fame van Braves

Andruw Jones

Honkballer Jones in Hall of Fame van Braves

Honkballer Andruw Jones krijgt een plek in de Hall of Fame van Atlanta Braves. De op Curaçao geboren Jones werd als zestienjarig talent door de Braves weggeplukt van de Antillen en groeide in Atlanta uit tot een gevreesd slagman.

De nu 38-jarige Jones sloeg tot en met 2007 honderden ballen over de hekken, waarvan twee als tiener tijdens zijn eerste optreden in de World Series tegen New York Yankees.

,,Andruw is de beste buitenvelder ooit van de Braves”, zei directeur Terry McGuirk van de Braves woensdag. Hij maakte bekend dat Jones en oud-coach John Schuerholz op 19 augustus officieel worden toegevoegd aan de prestigieuze Hall of Fame.

Jones werd tijdens zijn lange en succesvolle carrière in de Major League Baseball (MBL) tien keer beloond met een Golden Glove en vijf keer opgenomen in het All Starteam. Na zijn vertrek bij de Braves speelde de Antilliaan voor Los Angeles Dodgers, Texas Rangers, Chicago White Sox en New York Jankees. In de nadagen van zijn carrière honkbalde de international van Oranje ook nog even in Japan.

,,Ik wil iedereen bedanken voor de kansen die ik heb gekregen om dit mooie spelletje te spelen”, zei Jones, die onlangs zonder succes nog een keer probeerde in de MLB aan de slag te gaan. ,,Nu kan ik officieel wel zeggen dat ik stop.” De slagman was in 2013 een van de uitblinkers bij Oranje tijdens de World Baseball Classic, waar het Nederlands team de halve finales bereikte.

Bron: EindhovensDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *