Eén koning en ook één paspoort

paspoortDen Haag – Politiek Den Haag heeft afkeurend gereageerd op het voorstel van VVDKamerlid André Bosman om onderscheid te maken tussen de paspoorten van de verschillende landen binnen het Koninkrijk.

We hebben met zijn allen één koning en we hebben ook één paspoort”, reageerde minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gistermiddag.
Vandaag zal de minister officieel in de Tweede Kamer reageren.
Plasterk benadrukte gisteren dat er één nationaliteit is.
Volgens hem hoort daar één paspoort bij en past het niet om onderscheid te maken.
PvdA-Kamerlid Roelof van Laar denkt dat er sprake is van discriminatie.
Leider van D66 Alexander Pechtold vraagt zich af waar de liberale VVD is gebleven. ,

,,Sinds wanneer kijkt de VVD zelfs binnen ons eigen Koninkrijk naar iemands afkomst in plaats van naar de kansen van ieder individu?”

Partijgenoot Wassila Hachchi wil dat Bosman zijn voorstel terugneemt:

,,Mensen binnen ons Koninkrijk zijn allemaal Nederlander. De VVD bereikt niets met dit plan, behalve verdeeldheid zaaien. Ik ga Bosman oproepen zijn voorstel meteen terug te nemen.”

En dat zal niet gebeuren, want de VVD heeft na alle kritiek laten weten vast te zullen houden aan het plan dat er een aangepast Nederlands paspoort moet komen voor inwoners van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
Vandaag om 15.30 uur Nederlandse tijd (10.30 uur Curaçaose tijd) zet de Tweede Kamer het debat met minister Plasterk voort over de begroting van Koninkrijksrelaties voor 2014.
Gisteren kwamen de woordvoerders van de Tweede Kamerfracties aan het woord, vandaag reageert.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *