Een stapel flyers en flesjes likeur

Celine-Marie Oliviera Hugo

Celine-Marie Oliviera Hugo


WILLEMSTAD — Ze is fotogeniek, welbespraakt en lacht altijd vriendelijk naar de camera.
De 17-jarige Celine-Marie Oliviera Hugo won op 6 juli de Miss Curaçao Teenager 2013-verkiezingen, waardoor ze mocht meedoen aan de Miss Teenager Universe 2013-verkiezingen in Panama.
Afgelopen week was ze nog bezig met voorbereidingen voor de finale en vanavond zal de jury beslissen wie er met de kroon vandoor gaat.

door Daniëlle Palm

“Nog voordat ik de Miss Curaçao Teenager 2013-verkiezingen won, had ik voor mezelf besloten dat ik mijn eiland in Panama wilde vertegenwoordigen”

, zegt Celine. Haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben ongetwijfeld bijgedragen aan haar succes tijdens de lokale verkiezingen.

“De aanloop naar de finale was zwaar en vergde veel discipline”

, zegt ze.

“Ik moest hard studeren voor mijn examen vsbo en tegelijkertijd werd er van mij verwacht dat ik evenveel tijd zou vrijmaken voor de verkiezingen.”

Daarnaast moest Celine ook haar best doen om de afgelopen vier maanden haar lichaam in topconditie te krijgen, om voldoende sponsors te werven en mee te helpen bij diverse charitatieve instellingen.

“Soms wordt het allemaal te veel en heb je geen zin om naar de sportschool te gaan of met een laag make-up op je gezicht rond te lopen”

, zegt Celine.

“Maar uiteindelijk heb je een doel voor jezelf gesteld en moet je alles op alles zetten om dit ook te bereiken.”

Ook al was Celine maandenlang bezig met sporten en een streng dieet, toch blijft ze volhouden dat het in de verkiezingen niet alléén gaat om uiterlijke schoonheid.

“Ook het gedrag van de kandidaat in de aanloop naar de finale telt zwaar mee.”

Volgens haar is de jury op zoek naar iemand die een voorbeeld kan zijn voor jonge meisjes, die haar schoolwerk serieus neemt en die interesse toont in de lokale cultuur en bereid is om zich voor de gemeenschap in te zetten.

Vanavond strijdt Celine tegen 60 andere kandidaten om de kroon tijdens de finale van de Miss Teenager Universe 2013-verkiezingen.

“Ik heb mijn uiterste best gedaan om Curaçao te promoten terwijl ik hier in Panama verblijf”

, zegt Celine.
Ze is met een koffer vol flyers met informatie over Curaçao en kleine flesjes Blue Curaçao-likeur afgereisd.

“Die twee dingen neem ik altijd mee naar interviews en evenementen.”

Bij haar voorbereidingen kreeg Celine ook met negatieve publiciteit te maken, maar dat weerhoudt haar er niet van om een carrière in het modellenwerk te ambiëren.

“Negatieve reacties probeer ik positief aan te wenden, als opbouwende kritiek te beschouwen.
Ook daar leer ik van.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *