Een sterke vrouw

Lucille George-Wout01112013WILLEMSTAD — Lucille George-Wout, die aanstaande maandag de eed af zal leggen als de nieuwe gouverneur van Curaçao, wordt omschreven als een ‘sterke en krachtige vrouw’, die over veel kennis beschikt over de Curaçaose samenleving. George-Wout zal de eerste vrouwelijke gouverneur van Curaçao worden. Maar dit is niets nieuws voor haar. In het verleden was zij ook al de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Financiën van Curaçao, maar ook de eerste vrouwelijke Statenvoorzitter in de geschiedenis van de Nederlandse Antillen.Op de benoeming van George- Wout werd vanochtend voornamelijk positief gereageerd.
Zij is geen onbekende op Curaçao en de voormalige eilanden van de Antillen en heeft door de jaren heen tal van bestuurlijke functies bekleed.
PS-fractievoorzitter in de Staten Melvin ‘Mac’ Cijntje was vanochtend zeer te spreken over de benoeming van de nieuwe gouverneur.
Cijntje was vooral blij dat hiermee de verschillende actoren gehoor hebben gegeven aan de wens van de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Wiels.
Voor zijn dood had Wiels zich er sterk voor gemaakt dat de nieuwe gouverneur een sterke vrouw zou zijn.
Volgens Cijntje, jarenlang de rechterhand van Wiels, heeft de PS-oprichter de namen van zo’n vijf vrouwen genoemd, die volgens hem geschikt waren om de functie van gouverneur van Curaçao te bekleden.
De naam van George-Wout zat daar ook bij.

“We zijn blij dat het hele proces achter de rug is. We hebben vertrouwen in George- Wout. Zij is een sterke vrouw met kennis van zaken. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en zijn ervan overtuigd dat zij een van de beste gouverneurs aller tijden zal worden”

, aldus Cijntje vanochtend. Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) toonde zich vanochtend zeer blij met het bericht uit Den Haag.

“Ik ben blij dat wij na bijna een jaar een gouverneur hebben en dat alle voorbereidingen hiervoor achter de rug zijn.”

Franco heeft George-Wout van dichtbij meegemaakt in de periode dat hij in de politieke partij MAN actief was, toen zijn vader Willy Franco nog in leven was.

“Ik heb heel veel vertrouwen in haar kunnen en heb altijd goed met haar kunnen samenwerken. George-Wout beschikt over een goede kennis van het politiek traject dat wij hebben doorlopen. Alhoewel ze zelf niet politiek actief was, heeft zij toch alles van dichtbij meegemaakt.”

Zita Jesus-Leito, fractievoorzitter van de PAR, reageert verheugd op de benoeming van George-Wout.

“Ik ben heel erg blij. Dit is een positieve ontwikkeling. En niet alleen omdat ze de eerste vrouwelijke gouverneur is. Ik zie haar als een sterke en krachtige vrouw.
Het is een vrouw waar ik veel waardering en respect voor heb.
Gezien haar verleden kunnen wij veel van haar verwachten.”

MAN-voorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent heeft jarenlang met George-Wout samengewerkt. Samen zaten zij in de jaren tachtig in het bestuur van de MAN.
In deze periode hebben zij verschillende keren samen om de vergadertafel gezeten.
Van de Meent herinnert zich George- Wout uit deze periode als een gedreven en serieuze vrouw, die altijd handelde uit liefde voor haar eiland.

“Ze was iemand die zeer begaan was met de lokale gemeenschap. Ze kon goed aanvoelen wat de problemen van het volk waren en stelde het welzijn van het volk op de eerste plaats. Zij was ook een serieus iemand. Ik heb in veel sessies met haar gezeten en betreurde het dat zij de partij verliet.”

Van de Meent verwacht veel van George-Wout als de nieuwe gouverneur van Curaçao.

“Zij heeft veel kennis over het besturen van het land. Ze zal goed opletten dat alles in het belang van het volk verloopt. Ze zal ook veel tijd uittrekken om aan de heren politici ‘uit te leggen’ hoe de regels en wetten in elkaar steken.”

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *