EenVandaag | Een tweede coronagolf? Daar komt ook Nederland niet onderuit: ‘Maar we zijn wel beter voorbereid’

In verschillende landen wereldwijd lijkt de versoepeling van de lockdownmaatregelen te leiden tot een tweede golf. Ook Nederland komt er waarschijnlijk niet onderuit, zegt viroloog Marion Koopmans. “Maar we zijn deze keer wel beter voorbereid.”

Bron: EenVandaag

20 Reacties op “EenVandaag | Een tweede coronagolf? Daar komt ook Nederland niet onderuit: ‘Maar we zijn wel beter voorbereid’

 1. Tja.
  Wat moet je zeggen tegen mensen die niks, onderzoeken. Geen kunde en of kennis hebben om beslissingen en of besluiten te kunnen maken gebaseerd op feiten.
  Maar alles wel afwegen naar hun eigen situatie. Ikke ikke en de rest kan stikkeuh.
  Menselijk maar dom wel.
  Hoe kwetsbaar ben je als je anderen een situatie opdringt die ze in survival modes gaat zetten. Dan moet je heel zeker zijn van je positie of je kan je beter reëel worden wat betreft risico.s.

 2. John Bash

  @William. MCB kan een voorbeeld nemen aan BdC. Was vrijdag bij BdC Saliña en daar kom je niet binnen zonder dat je handen met sanitizer zijn behandeld. Na ieder klant aan de balie, wordt de balie ontsmet en kan de volgende klant geholpen worden.

 3. Dat er nog steeds mensen een griep vergelijking maken met Covid 29 getuigt wel van zo’n enorme stupiditeit dat ik er geen woorden voor heb. Kan de redenatie van @Clapas nu wel volgen het klopt helemaal dat verl rests hun zaakjes nog niet op orde hebben. Ik vind dan ook dat er streng tegenop getreden moet worden , handhaven nu.
  Ik was vrijdag even bij de MCB Schottegatweg en constateerde dat van de 20 mensen die binnen mochten er zegge en schrijven 1 van de gel gebruik maakte.
  Knap absurd dat er ook niemand bij stond die er op lette.
  Brief op hoge poten naar de directie heb ik gisteren eruit gedaan.

 4. Helemaal eens met @Monique
  Er zitten nu nog 500 mensen in quarantaine wat geen sinecure is.
  Wat als Martina het straks in z’n vette kop krijgt en Colombianen deze kant op mogen komen, luchtruim open?
  Nu al is Bolsonaro bezig de COVID 19 cijfers te manipuleren. Wat als er Brazilianen de grens overgaan en in een plane stappen? Hoe gaan my het land straks de herstellende ‘ mensen opvangen die minimaal een 1/2 jr tot een jaar moeten ‘bijkomen’’. Denkt daar wel iemand over na.
  Alle discussie over het tietismebten spijt ik ben tegenstander van zoveel mensen binnen te laten, zeker nu er meer getest wordt in NL en er veel gevallen extra bij komen.
  Terecht @Monique ik hou ook m’n hart vast!!

 5. annette stultiens

  dat de veestapel niet zou krimpen ligt dat vooral aan de overheid ! ivm met de stikstof afnamen, ook gaat volgens mij de jeugd gevoelsmatig minder vlees eten in west europa ! Daarbij soja moet minder ivm met boomkap. En ja de export en de vleesindustrie is zo gebleken dus ook niet veilig !! Export is excobitant hoog, vind het beetje te commercieel om te denken dat dat niet minder moet! ; als vervuiling bij vervoer in de lucht, koelwagens ,koelcellen, te hoge inergie verspilling Water verbruik bij productie ! Slachten kost veel water!! . Blijft dat opwegen tegen de INKOMSTEN DOIR EXPORT ? Subsidie is 2/3!! van de productie bij de boeren !! Dit alles op een weegschaal te legfen schiet deze helemaal naar links. MAW. Dit is natuurlijk met oogkleppen de toekomst in kijken !!

 6. Maar we zijn deze keer wel beter voorbereid, zegt marion Koopmans. ja ja, jullie waren daarvóór en jullie zijn nog steeds niet (goed) op voorbereid. Jullie geloven nog steeds in sprookjes hè marion! Of neen wacht, jullie geloven in het EI van de Haan.

 7. Wat een paniek en massa hysterie , snapt niemand nu niet dat het middel erger is dan de kwaal ?

  Wat een bange schapen allemaal , door jullie lopen we wandelend de grootste resessie ooit in , en koopt de koning fijn een boot van 2 miljoen van onze centen .

  Beetje vreemde timing he ?

  Waarom ? Tis wel duidelijk dat de gewone map kopje onder gaat dat interesseert ze geen bal .

 8. Ja ik ook dat de mensen bang worden gemaakt meeste mensen zijn ook bang als je gezond en drinkt en genoeg nacht rust dat is beterder en niet zoveel klagen

 9. Kees Water

  Griep is vervangen door Corona, dat is al duidelijk.

  We worden elk seconde aangevallen door virussen,en virussen kennen geen grenzen,dus de 1.5 meter heeft ook geen zin.

  Als men griep, verkoudheid of hooikoorts hebt,dan wordt je al 85% op covid-19 positief getest,dus als de symptomen gelijkwaardig zijn, kunnen ze altijd tijd rekken met het manipuleren van cijfers.

  Tweede golf, nee die komt er niet omdat het testen zeer onbetrouwbaar is,vanwege hetzelfde symptomen.

  Tweede golf Corona zal worden opgezet, netzoals eerste zogenaamde golf COVIN-19 opgezet door WHO.

  Muilkorf dragen heeft ook geen zin, want virussen gaan door elk muilkorf,alleen bacteriën kunnen grotendeels worden tegengehouden.

  In Nederland zijn 89 mensen aan COV-19 gestorven, 89 op 17 miljoen inwoners is niets, toch worden we opgesloten en zeer beperkt in onze vrijheid, voor wat 89 doden.

  Ruim 6000 mensen die gestorven zijn,zijn niet door COVID-19 gestorven,maar door andere oorzaken van ziektes.

  We zijn in de maling genomen,we worden verraden door ons eigen volk,we worden tegen elkaar uitgespeeld door de overheid,we worden bang gemaakt,we worden bestolen van ons belastinggeld die naar de Kill Bill vacinaties organisatie gesteund door onze verraders.

  We moeten opkomen voor onze rechten, vrijheid en waarheid wat er werkelijk er gebeurd.

  Kom in verzet,wel in vrede natuurlijk.

 10. Steven Martina roept nu al in de krant dat het niet zijn beslissing was, die begint zich alvast goed te praten.. Eerst alles dicht, nu 5 gevallen in 2 weken en vervolgens per 1 juli 10.000 pax binnen zonder quarantaine? Waarom de lockdown gehad dan? welke protocollen zijn er nu, voorzorgsmaatregelen en what about bedden? Gaan de toeristen die besmet zijn terug of vullen die onze bedden en staan wij als yu di korsow straks zonder ic bed. Maar de hotels zijn vol, die verdienen weer, ten koste van hoe de bevolking hierdoor heen moet gaan is een andere vraag. Waarom van 0 naar 100, had 1 week quarantaine gedaan of iets. Nu gaan we Brazil achterna en god sta ons bij. Honger kan opgevangen worden, samen met het now potje, maar tekort aan zorg en apparatuur niet. Ik hou mn hart vast als de grenzen opengaan…

 11. Tico Martina

  @ ericlapas, zit je veilig onder je eiken houten tafel? Straks valt de bom dus dan kun je maar beter binnen zitten. Het klopt geheel wat je zegt. Sinds de grenzen zijn gesloten zijn de rouwadvertenties leeg in de kranten. Nee laat die grenzen maar dicht want eens deze open gaat gaan we allemaal dood. On topic qua artikel, ligt het aan mij of zijn alle virologen van die niks zeggende figuren. Eerst Gerstennat met zijn onzin verhalen waar de schapenkudde op Curaçao gewillig achteraan hobbelt en nu dus Marion. Zometeen gaan hun nog vertellen dat als je in het water valt je nat wordt, ja dan zou ik me echt zorgen maken.

 12. Ambulant

  Echte protocollen hadden we nooit en volgens mij nog steeds niet.

  Net als dat Nationale rampenplan.. Orkaan tijd.. Net begonnen. De rooijen staan weer voller en hoger dan ooit.
  De brandweer die weer zonder water rijd en niet weet waar brandputtne zijn.

  Het enig wat ik denk dat echt werkt hier is het protocol carnaval.
  Dat gaat altyd perfect.

  Maar als we de analogie aanhouden van nu, dat is het absoluut niet meer verantwoord om dat door te laten gaan.
  Wie gaat er nog komen hier naar toe. En 2 weken in Quarantiane blijven.
  Misschien over een paar jaar als er een getest en werkend vaccin is.
  Toch… Heren pensionado.s

 13. ericlapas

  Beste @Martin, bedankt voor het goed schrijven van mijn naam, velen halen mijn liefhebberij en naam door elkaar. Het is vanzelfsprekend dat wij een keer de grenzen open moeten zetten maar we hebben onze shit niet in orde.

  Veel restaurants hebben nog geen soapdispenser en hebben een vies handdoek hangen voor iedereen om maar wat te noemen. Er is geen mogelijkheid om mensen die in de toeristisch industrie werken te testen niet eens temperatuur meten.

  Wij hebben een overheid dat liever nog een jaar lang miljoenen in de zaken van een kleine groep blijft steken in plaats van die middelen te wenden om een mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen.

  Er is nog steeds sprake van overbewoning vooral Latinos die in de toeristische industrie werken, wonen nog steeds met velen in één huis en zelfs in één kamer. Moet nog zien dat deze mensen met klachten thuis blijven zonder inkomsten.

  Kortom: de regering heeft nagelaten om in de lockdown periode aan plannen en protocollen te werken om de opening zo verantwoordelijk mogelijk te laten gebeuren. Het draait altijd om hetzelfde wij hebben een rampen coordinator, Lesley Fer die zijn baan aan de politiek te danken heeft.

  Zoals je zelf weet, Chebu, Sluis, de top van CMC, Centrale bank en anderen hebben het geld harder nodig dan dat wij het kunnen gebruiken om een eventuele spreiding van het virus te voorkomen.

  Nogmaals bedankt voor het goed spellen van naam.

 14. Ambulant

  Aan de normale griep sterven ook jongeren.
  nu niet. Normaal overlijden er in nl 450 mensen per dag.
  Waar is de statistiek gebleven van kanker hart en vaat ziekten dementie copd. Ouderdoms ziekten…
  Plotseling is die er niet.
  En het aantal reguliere ic opnames is lager dan ooit.
  En vliegtuigen blijken nouwelijks een besmetting plek te zijn. Net als goed geventileerde zonnige ruimtes.
  1 hartaanval dode op curaçao. En wat positieve testen na 10 testen.
  Corona dictatuur en ongrondwettelijk opsluiten

 15. Ambulant

  Welke 2e golf in nl was het nooit volledig gesloten. En nu zitten ze op 1 dode per dag en een paar zieken huis opnames. Dat is niks.
  En vergeet niet 62% van de Corona doden is ouder dan 80 en heeft andere top5 ziekten. En was ook wel dood gegaan binnen 1-3 jaar.
  Belanghebbenden promoten al die angst verzonnen verhalen.
  Virologen… Ja.. Tuurlijk. Kranten media.
  Dat is het zelfde als al die 65 plus commentaren hier van gepensioneerden.
  Die het niks kan schelen als zij maar veilig zitten. Want hun pensioen komt toch wel binnen. Maar ze moeten niet vergeten dat al die werkenden het ook voor hun draaiend moeten houden.

 16. Abraham Mossel

  Marion Koopmans is toch niet toevallig een dochter van Rudi Koopmans. Dat het corona-virus nog wel een tijd blijft kan je op je klompen aan voelen, alleen de regering leiders op de Crim lopen niet op klompen, die lopen straks net zoals het volk op blote voeten en hebben geen eten door hun beleid. Open die bende op de crim, of je nu nu finaal naar de kloten gaat of morgen als Gerrit de Raaf weer via een achterdeur weer aan de macht komt, en het klotjes volk hem weer staat toe te juichen, het lijkt hier Suriname wel daar kiezen de mensen ook weer voor een goud dief en een moordenaar.

 17. Reminder

  Corsou cla pa habri frontera cu Hulanda pero no Aruba

  https://www.noticiacla.com/news/19537

 18. Wat en domme reactie weer van Eric la Pas, wanneer moeten de grenzen dan open volgens jou, of het nu is september, december het virus gaat niet weg en probeer er mee te leven zoals zoveel andere ziektes die ons teisteren
  Mensen zoals jij lopen alleen maar paniek te zaaien,je kan niet alles op slot blijven houden,de gevolgen worden zodoende vele vele malen erger als de kwaal zelf,het hele eiland is bijna afhankelijk van het toerisme, en dan komt er weer zo en iemand als jij die alleen maar angst zaait en doet of iedereen dood gaat aan het virus, als je gezond bent en geen onderliggende kwalen hebt is er niets aan de hand,kijk eens naar de cijfers van de normale griep, sterven jaarlijks ook duizenden mensen aan.

 19. Curacao revisited

  Kunnen koeien ook Corona krijgen?

 20. ericlapas

  Een tweede golf komt eraan en Steven Martina heeft het over de grenzen openstellen voor toeristen? Het lijkt alsof de man ons allemaal dood wilt hebben en alles omdat hij zij Pa heeft beloofd ooit minister president te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *