EenVandaag | Wereldwijd illegaal online gokken vanuit Curacao

Reportage Marc Belinfante | EenVandaag


VVD en de SP slaan de handen ineen in de strijd tegen illegale online casino’s. Vanaf Curaçao worden die over de gehele wereld aangeboden. Het gaat volgens de SP en VVD om honderden sites, die gerund worden vanuit Willemstad. Alle mogelijke kansspelen kun je er spelen. 

Met één muisklik kan zelfs een miljoen dollar worden ingezet op de afloop van sportwedstrijd. Maar toezicht op de dubieuze online gokwereld ontbreekt, terwijl er veel geld in omgaat.

Op Curaçao wonen slechts 180 duizend mensen. Om die reden richten de gokbazen richten zich dan ook op het buitenland: Australië, Europa, de VS en de rest van de wereld.

Accountantskantoor KMPG controleert de boeken van UTS, het telecombedrijf op Curaçao dat de sites faciliteert. Maar de jaarrekeningen zijn niet openbaar. Dit tot grote verbazing van de VVD en SP. Zij roepen KPMG op orde op zaken te stellen. Kamerlid Ronald van Raak (SP) heeft inmiddels ruim honderd vragen aan minister Plasterk gesteld over de kwestie.

KPMG Nederland wil niet reageren op de kwestie maar verwijst naar KPMG Curaçao. Lees hier hun reactie.

2016 05 23 – Beantwoording-EenVandaag-KPMG-UTS-illegaal Online Gokken by Black Lion

VVD en SP maken zich grote zorgen, want ze vermoeden dat online gokken op Curaçao gebruikt wordt om enorme hoeveelheden drugsgeld wit te wassen.

Volgens de partijen leidt de exploitatie van de online gokbedrijven ook tot ernstige corruptie binnen het overheidsapparaat van Curaçao. Dit zou gebeuren via het afgeven van de vergunningen, die de bedrijven nodig hebben. Kosten hiervoor bedragen 5.000 euro per maand.

Bron: EenVandaag

Dossier Gokken

3 Reacties op “EenVandaag | Wereldwijd illegaal online gokken vanuit Curacao

  1. Een grote zwart geld was machine , en de kleine man die een kamertje verhuurt om het hooft boven water te houden wordt straks door madam aangepakt. Heb je geld doe je wonderen heb je het niet is het donderen.

  2. Wat is die Suzy veranderd zeg. Vroeger was ze een pittige tante maar nu is er niks meer van over. Ze is net als de rest geworden. jammer.

  3. Op Curacao zal er niets gebeuren met deze vragen die Bosman en van Raak stellen. Helmin Wiels is vermoord voordat (of omdat) hij antwoord op dezelfde vragen wilde. PNP (Suzy Camelia Romer) is natuurlijk erg druk met het wassen van de wegmarkering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *