Eerste betaling aan crediteuren Lehman Brothers

dollars-09082012Willemstad – Vier jaar na het faillissement van Lehman Brothers Securities nv, de Curaçaose tak van Lehman Brothers, wordt aankomende maandag de eerste betaling aan de crediteuren overgemaakt. Het betreft een tijdelijk bedrag van ongeveer 600 miljoen dollar, vrijgemaakt uit de boedel van de Curaçaose tak van de financiële dienstverlener.
Sinds het faillissement van de Curaçaose tak van Lehman Brothers op 30 januari 2009, hebben de curatoren Michiel Gorsira en Robert van Beemen, van advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne, onder andere schikkingen getroffen met de grootste schuldeiser – Lehman Brothers Finance SA uit Zwitserland – voor een bedrag van 4,4 miljard dollar en met de grootste schuldenaar – Lehman Brothers Holdings Inc. uit New York – voor een bedrag van 5,2 miljard dollar.

Lehman Brothers Securities erkent dat er nog ongeveer 770 miljoen dollar moet worden uitgekeerd aan schuldeisers, waarvan nu dus ongeveer 600 miljoen dollar zal worden uitgekeerd. Onder hoeveel schuldeisers deze eerste betaling wordt verspreid, wordt niet bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *