Eerste kolfkamer geopend

Werknemers van de RBC in de eerste kolfkamer van het eiland.

Werknemers van de RBC in de eerste kolfkamer van het eiland.

WILLEMSTAD — Bij de Royal Bank of Canada (RBC) op Rooi Catootje werd vanmiddag de eerste kolfkamer van het eiland in gebruik genomen.

Met de opening van deze ‘Lactation Room’ is de RBC het eerste bedrijf op het eiland dat een speciale ruimte beschikbaar heeft gesteld voor moeders om borstvoeding te geven aan hun baby of de borstvoeding af te kolven.

De inrichting is prettig en is voorzien van een wasbak, comfortabele stoelen en een ijskast waar de moedermelk in bewaard kan worden.
Fundashon Lechi di Mama Kòrsou heeft tevens haar bijdrage geleverd met het verstrekken van belangrijke tips en heeft RBC voorzien van voorlichtingsmateriaal zoals posters en brochures. Doelstelling van deze stichting is het bevorderen van borstvoeding en het verschaffen van inlichtingen hieromtrent aan de bevolking.

In april vorig jaar werd in het Burgerlijk Wetboek per wet vastgesteld dat werkgevers mogelijkheden moeten creëren voor moeders om de eerste negen maanden na hun bevalling op hun werkplek te kunnen kolven.
Tot die tijd hing het van de werkgever af of moeders deze mogelijkheden kregen.

En als het was toegestaan om twee keer per dag te kolven, dan moest de moeder in kwestie vaak op zoek naar een ruimte waar ze niet gestoord werd. Vaak was dat de toiletruimte en moest de melk in de ijskast van de bedrijfskantine bewaard worden.

Market Head Business Banking Dutch Caribbean & Suriname, Pierrot Hurtado:

“Wij geloven dat diversiteit annex integratie een voordeel is voor de ontwikkeling van kenniskapitaal en het waarborgen van onze voortdurende groei als organisatie. Met deze kolfruimte kunnen nieuwe moeders zorgeloos hun taken als professional uitvoeren.”

====================Advertentie =========================

KompuTech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *