Eerste prioriteit ligt bij vliegveld zelf

hato2Willemstad – De prioriteit van de huidige regering ligt bij het vliegveld zelf en niet het gebied er omheen. Dat heeft minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (PAIS) gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad bekendgemaakt.

Dit heeft de minister van Economische Ontwikkeling vorige week tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) ook aan de Raad van Commissarissen en de directeur van Curaçao Airport Holding medegedeeld.

,,Er wordt veel aandacht besteed aan het gebied om het vliegveld heen, maar voor deze regering heeft het vliegveld zelf prioriteit”, aldus Palm gisteren.

In augustus gaf Curaçao Airport Partners (CAP) al aan 17 miljoen gulden in het vliegveld te zullen investeren.
Bij deze upgrade zou onder andere de landingsbaan worden vernieuwd en zou er een vernieuwde weg voor taxi’s komen.
Ook zou de hal waar de incheckbalies zich bevinden van airco worden voorzien, evenals de wachtruimte voordat passagiers de security-check moeten ondergaan.
Diezelfde maand verrichten

  • premier Ivar Asjes,
  • minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning,
  • minister José Jardim van Financiën,
  • Statenvoorzitter Mike Franco en
  • Ralph Blanchard, de ceo van CAP de groundbreaking.

Gisteren liet Palm weten dat de airco voor de passagiers in reeds genoemde gebieden op het vliegveld in het eerste kwartaal van 2014 zal worden gerealiseerd.
De minister van Economische Ontwikkeling vertelde gisteren dat er regelmatig klachten over het Curaçaose vliegveld binnen komen:

,,Mensen klagen steeds over faciliteiten die niet optimaal functioneren; wc’s die het niet doen, gebrek aan ventilatie, maar ook over de service. Daar moeten we in gaan investeren.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *