Eerste verklaring familie Mandela

Mandela met zijn familie op zijn verjaardag vorig jaar

Mandela met zijn familie op zijn verjaardag vorig jaar

 “We hebben een groot man en een liefhebbend familielid verloren en we zullen hem heel erg missen.”

Dat zei een woordvoerder van de familie van Nelson Mandela in Johannesburg. Hij las de eerste verklaring van de familie voor sinds het overlijden van Mandela donderdag.

We hebben de hoeksteen van onze familie verloren. We hebben als familie van hem geleerd om normen en waarden op waarde te schatten. Een leven voor anderen geleefd is een goed geleefd leven.”

Advertentie

Volgens de woordvoerder maakte Mandela altijd tijd voor zijn familie en geloofde hij vooral heel sterk in het belang van onderwijs.

Liefde
De afgelopen twee dagen waren niet gemakkelijk, laat de familie weten.

Maar we worden getroost door het feit dat onze pijn en ons verdriet wordt gedeeld door miljoenen mensen over de hele wereld. “Mandela is nu thuis met grote vrienden als Walter Sisulu en Oliver Tambo.”

De familie zegt overrompeld te zijn door alle steunbetuigingen. “Het laat zien dat hij niet alleen een inwoner van Zuid-Afrika was, maar ook een wereldburger.”

We willen iedereen, in Zuid-Afrika en in de rest van de wereld, heel hartelijk bedanken voor alle liefde die we hebben ervaren na het overlijden van Mandela.”

Bokslegende
De familie bedankt speciaal ook president Zuma, de Zuid-Afrikaanse overheid, het medische team dat Mandela bijstond en verschillende religieuze leiders.

De kleinzoon van Mandela, Ndaba Mandela, die bij het voorlezen aanwezig was, stond na de verklaring ook stil bij het overlijden van de Zuid-Afrikaanse bokslegende Baby Jake Matlala.
Baby Jake overleed zaterdag op 51-jarige leeftijd in Johannesburg. Mandela was groot fan van hem.

Terwijl Zuid-Afrika rouwt om Mandela, willen we als familie ook stilstaan bij het overlijden van Baby Jake“, zei Ndaba. President Zuma sloot zich daar later bij aan

Bloemen bij Mandela Monument

Bij het Nelson Mandela Monument in Den Haag laten mensen zien dat ze begaan zijn.

Bron: NOS.nl

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *