Elias verbolgen

MFK-Statenlid Pisas geeft geen gehoor om te rectificeren

WillemstadGregory Elias is erover verbolgen dat zijn naam kennelijk door MFKStatenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas in verband is gebracht met de eerder door de politicus beweerde poging tot omkoping, die op grond hiervan al door het Openbaar Ministerie (OM) werd verzocht een verklaring te komen afleggen.

Elias is al decennia bekend als belangrijke speler in de sector van trust en internationale financiële dienstverlening.
Maar vooral is hij bekend van zijn Fundashon Bon Intenshon die jeugd en sport sponsort, en die de motor is achter het succesvolle Curaçao North Sea Jazz Festival en het Curaçao International Filmfestival Rotterdam.
Na het bezoek van Pisas aan het OM begin deze week verscheen in een Papiamentstalige krant dat G.E., bekend uit de trustwereld en sponsor van honkbal en grote internationale evenementen, achter de poging tot omkoping van het Statenlid van de partij van premier Gerrit Schotte zou zitten.
,,Alleen de heer Pisas zelf kan dit rechtzetten”, aldus Elias, die een dringend beroep op de parlementariër doet om te rectificeren, althans zich van de berichtgeving te distantiëren.

,,Ik heb nog nooit van de man gehoord, ik heb hem nooit ontmoet, nog nooit met hem gesproken; direct of indirect. Dus ik vraag hem beleefd om publiekelijk kenbaar te maken dat ik niets te maken heb met de vermeende poging tot omkoping. Ik vraag hem netjes om mijn naam in dezen te zuiveren.” aldus Elias, die verder zelden tot nooit publieke verklaringen aflegt en eerder de publiciteit schuwt dan opzoekt.

,,Als de heer Pisas een goed en eerlijk parlementariër is, dan kan hij onmiddellijk aangeven dat ik met de door hem beweerde poging hem als Statenlid om te kopen geen enkele betrokkenheid heb. Ik hoop werkelijk dat hij de moed heeft dat vandaag nog te doen.”
Zelf zat Elias niet stil.
Op de vraag of tegen hem aangifte is gedaan bij het OM, antwoordt hij namelijk:

,,Ik heb het mijn advocaat laten uitzoeken. Hij bevestigt dat ik in deze kwestie op geen enkele lijst voorkom. En dat de heer Pisas zeker geen klacht tegen mij heeft ingediend.”
Waarom MFK’- er Pisas dan geen einde maakt aan de speculaties en direct publiekelijk aangeeft dat zijn verklaring inzake omkoping niet de ondernemer Elias betreft, is volstrekt onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *