EO | Misbruik in de Missie

Dit is de Dag. Een onderzoek van de Evangelische Omroep

Misbruik in de Missie-Curacao-EO-2

Misbruik in de Missie | Evangelische Omroep

Pedro is dertien als in 1955 zijn droom in vervulling gaat. Hij wil al van jongs af aan missionaris worden en het is zijn familie gelukt geld in te zamelen voor het dure priesteronderwijs op Curaçao. Pedro gaat naar het juvenaat, de jeugdopleiding van de Dominicanen, in Willemstad.

De droom van Pedro wordt ruw verstoord als een Nederlandse priester op het juvenaat ‘s nachts bij Pedro op zijn kamer komt. Meerdere keren wordt Pedro door pater Dominicus misbruikt. Na een half jaar verlaat Pedro gedesillusioneerd het juvenaat.

Pedro is niet het enige slachtoffer van een Nederlandse missionaris. In de vorige eeuw was Nederland één van de grootste missielanden ter wereld. Op het hoogtepunt, in 1963, werkten er 8866 Nederlandse geestelijken in het buitenland. Toch is er nooit onderzoek gedaan naar seksueel misbruik door Nederlandse missionarissen.

Verslaggever Nanette Zonnenberg onderzoekt tientallen zaken en spreekt daders en slachtoffers in: Dit is de Dag Onderzoek. Bekijk hier de aflevering: http://www.eo.nl/algemeen/video/-a-/player/-mc-/s/-stream-/70870/

Misbruik in de Missie | Evangelische Omroep

Misbruik in de Missie | Evangelische Omroep

Bron: EO

Een Reactie op “EO | Misbruik in de Missie

  1. Wat is bisschop Secco door de mand gevallen met zijn volledige ontkenning van misbruik door de Curacaose kerk in de uitzending.

    Die man is niet langer te handhaven in welke functie in de kerk dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *