Ex-directeuren CPA en KTK winnen rechtszaak

Door: Elisa Koek

de_rechterCURAÇAO – Ex-directeuren van Curaçao Ports Authority en van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) zijn gisteren door de rechtbank in het gelijk gesteld. Hun voormalig werkgever sleepte hen voor de rechter, omdat zij meenden dat het bedrijf onterechte en te hoge pensioenpremies voor de directeuren betaalden.

 

Volgens advocaat van CPA Bertie Braam was er voor directeur Augustin Diaz (CPA) 1.414.805 gulden betaald aan pensioensverzekeringen en voor Richard Lopez Ramirez 1.387.775 gulden. Dit zou niet overeenkomen met het bedrag dat accountant Terry Hernandez had berekend: dit kwam uit op 428.971 gulden voor Diaz en 437.734 gulden voor Lopez Ramirez. De directeuren gingen niet akkoord met dit lagere bedrag waarop een rechtszaak werd aangespannen door CPA.

Ingestemd
Volgens de inmiddels gepensioneerde directeuren is het bedrag met CPA besproken en heeft het bedrijf hiermee ingestemd. De rechter gaf hen gelijk en meende uit de bewijsstukken te kunnen opmaken dat er inderdaad was ingestemd met bedrag.

Aangeklaagd
CPA en KTK trokken vorig jaar ook al aan het kortste eind. Zij klaagde de ex-directeuren in juni 2012 aan wegens verduistering van 2.7 miljoen gulden. Het Openbaar Ministerie besloot echter de mannen niet strafrechtelijk te vervolgen.

Uitspraak CPA KTK by Knipselkrant Curaçao

Uitspraak CPA KTK 2 by Knipselkrant Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *