Express | Drie mensen op aarde bezitten elk meer dan 100 miljard dollar

Marc Horckmans

Bernard Arnault, topman van de Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy

Er zijn in de wereld momenteel drie personen die erin geslaagd zijn een persoonlijk vermogen van meer dan 100 miljard dollar op te bouwen. De Amerikaanse ondernemers Jeff Bezos en Bill Gates hadden die grens al langer overschreden, maar zij krijgen nu het gezelschap van de Franse industrieel Bernard Arnault.

Dat blijkt uit cijfers van de Bloomberg Billionaires Index. Arnault, topman van de Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), kon immers profiteren van stijgende beurskoersen van zijn onderneming.

Het aandeel van de Franse groep steeg de voorbije dagen immers tot een recordniveau van 368,80 euro. Het vermogen van Arnault nam daardoor toe tot 100,4 miljard dollar.

Fransen

Sinds begin dit jaar is Arnault al 32 miljard dollar rijker geworden. Daarmee laat hij een betere prestatie optekenen dan de rest van de vijfhonderd namen in de Bloomberg Billionaires Index. “Bij de Europese superrijken heeft niemand dit jaar meer rijkdom opgestapeld dan de Franse miljardairs,” aldus Bloomberg.

“Samen met zijn grote rivaal François Pinault (Kering) en Françoise Bettencourt Meyers (L’Oréal), boekte Arnault de voorbije maanden een gezamenlijke groei van 40 miljard dollar. Bovendien zagen Gerard en Alain Wertheimer, de broers achter het merk Chanel, hun vermogen met 9,8 miljard dollar stijgen nadat hun bedrijf de resultaten over het voorbije jaar had gerapporteerd.”

“Ondanks de aanhoudende economische onzekerheid en de toenemende spanningen in de internationale handel, blijft Arnault profiteren van de voortdurende interesse van de Chinese luxeconsumenten in de handtassen van Louis Vuitton en de cognac van Hennessy, twee topmerken uit zijn imperium,” benadrukt Bloomberg. “De aandelen van LVMH zijn dit jaar met 43 procent in waarde gestegen. In de Franse beursindex CAC 40 laten slechts twee andere bedrijven een beter resultaat registreren.”

Het totale vermogen van Bernard Arnault (70) is nu gelijk aan meer dan 3 procent van de totale Franse economie. “Die vaststelling onderstreept de grote welvaartskloof die Frankrijk kent,” aldus Bloomberg. “Dat onevenwicht was de voorbije periode ook de grote motivatie achter de acties van de Gilets Jaunes.

Notre-Dame

Arnault en zijn familie behoren tot de luxemagnaten die in april meer dan 650 miljoen dollar beloofden voor de reconstructie van de kathedraal Notre-Dame in Parijs, die bij een grote brand zware schade had opgelopen. Ongeveer de helft van LVMH wordt gecontroleerd door de familieholding van Bernard Arnault. Dezelfde groep heeft ook een aandeel van 97 procent in het Franse modehuis Christian Dior.

Arnault betrad de markt voor luxegoederen door de overname van het moederbedrijf van Christian Dior. Hij verkocht vervolgens alle andere activiteiten van het ingelijfde concern en gebruikte de opbrengst daarvan ongeveer dertig jaar geleden om een ​​meerderheidsbelang in LVMH op te bouwen.

Bill Gates zag zijn vermogen groeien met 21.6 miljard dollar toenemen tot een totale waarde van 106 miljard dollar. De ranglijst wordt echter aangevoerd door Jeff Bezos, topman van Amazon, met een vermogen van 119 miljard dollar.

Bezos moest wel een verlies van 6,39 miljard dollar optekenen. Dat is het gevolg van zijn scheiding. Hij moest aan zijn voormalige echtgenote MacKenzie Tuttle immers een pakket Amazon-aandelen ter waarde van 36 miljard dollar overdragen.

MacKenzie Tuttle staat nu met een vermogen van 38,1 miljard dollar in de Bloomberg Billionaires Index op een tweeëntwintigste plaats.

Bron: Express.nl

4 Reacties op “Express | Drie mensen op aarde bezitten elk meer dan 100 miljard dollar

  1. CR, misschien is La Stiwz wel Emsley Tromp.

    Beiden zijn zeer arrogant en zeer intelligent, van beiden weten we niet of ze op mannen of vrouwen vallen en beiden rijden in veel te dure auto’s.

    Wel erg veel overeenkomsten.

  2. Curacao Revisited

    @Trui : ik dacht meteen hetzelfde! Alhoewel LaStiwz ook zou kunnen

  3. Laten we hopen dat deze mensen wat goeds doen met hun geld. Het allemaal uitgeven kunnen ze toch niet en ik ben eerlijk gezegd niet onder de indruk van een donatie om een oude kerk te herbouwen terwijl half Afrika in puin ligt en de wereld vergaat door plastic afval.

  4. Emsley Tromp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *