Faillissement Botica Wilhelmina aangevraagd

svb-bvz-pillen

Faillissement Botica Wilhelmina aangevraagd

WILLEMSTAD — Er is een flinke kink in de kabel opgetreden in de reddingsplannen van de Cooperativa di Consumo Botica Wilhelmina (CCBW) voor de drie botika’s Botica Plasa, Botica Montaña Abou en Botica Banda Bou. Iets meer dan de helft van de 38 werknemers heeft het faillissement van CCBW aangevraagd.

De werknemers hebben al vier maanden geen salaris ontvangen. CCBW heeft inmiddels uitstel van betaling aangevraagd en dat is op 14 oktober door het Gerecht in Eerste Aanleg verleend. Robert Bottse van HBN Law is aangesteld als bewindvoerder en heeft een eerste vergadering van schuldeisers voor 19 december belegd.

De maandelijkse pay rol van CCBW is ongeveer 90.000 gulden, zegt bestuursvoorzitter Roderick Kwidama. Hij legt uit dat er al een overeenkomst is over het openbreken van het spaar- en voorzieningsfonds waardoor de werknemers al iets uitgekeerd hebben gekregen. Verder is CCBW in gesprek over het openbreken van het pensioenfonds.

Tevens stelt Kwidama te hebben begrepen dat niet alle werknemers achter de faillissementsaanvraag staan. “We hebben de werknemers uitgelegd dat op het moment dat er faillissement wordt aangevraagd, alle schuldeisers naar voren zullen komen. Niet alleen de leveranciers maar ook de belastingdienst en Aqualectra bijvoorbeeld die preferente schuldeisers zijn. Toch is het faillissement aangevraagd.”

Wat de totale schuld van CCBW is kon Kwidama niet aangeven, maar hij zegt wel een beeld te hebben van wat er financieel nodig is om de drie botika’s te redden. Al geruime tijd voert het bestuur onderhandelingen met twee groepen die zelf een aantal botika’s beheren.

Al in maart van dit jaar werd het duidelijk dat er een oplossing moest komen voor CCBW, omdat het al geruime tijd niet goed ging. De schulden stapelden zich op, crediteuren konden niet worden betaald, de schappen raakten leeg en de voorraad aan medicijnen raakte op. Drie maanden geleden sloten de drie botika’s uiteindelijk de deuren.

De bank was niet bereid om alleen het risico te dragen door het geven van een financiële injectie. Daarom ging het bestuur op zoek naar samenwerkingsvormen met andere botika’s.

Mocht dit lukken in de vorm van een managementovereenkomst met een andere groep, dan zullen de drie botika’s van CCBW weldra hun deuren weer openen onder een nieuw administratief beleid, aldus Kwidama.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *