Faillissement VS afgewend

Bron: Starnews

Wanbetaling door de VS is afgewend. In de Senaat zijn de leden van beide kampen tot een akkoord gekomen. (Foto |  AFP)

Wanbetaling door de VS is afgewend. In de Senaat zijn de leden van beide kampen tot een akkoord gekomen. (Foto | AFP)

De fractieleiders in de Senaat hebben een tweeledige overeenkomst aangekondigd, waarmee een faillissement van de VS is voorkomen. Het akkoord betekent dat de openbare diensten van de federale overheid worden heropend en een einde komt aan de langdurige fiscale crisis die Washington in de greep had en de wereldeconomie bedreigde.

Advertentie

De fractieleider van de meerderheid in de Senaat Harry Reid en de fractieleider van de minderheid in de Senaat, Mitch McConnell hebben een plan aangekondigd dat de regering kan financieren tot 15 januari en kan het Amerikaanse ministerie van Financiën het schuldenplafond tot 7 februari verhogen.

Zowel de Democratische meerderheid in de Senaat als het door Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden moet het plan nog goedkeuren.
Als zij hun zegen geven aan het akkoord, kan president Barack Obama dat ondertekenen vóór de deadline van donderdag.
President Obama heeft het compromis van de Senaat geprezen en hoopt het te verheffen tot wet, zei Jay Carney, woordvoerder van het Witte Huis.

De Republikeinen hebben laten weten dat zij de strijd om het Amerikaanse schuldenplafond te verlagen niet zullen opgeven.
Ook zullen zij zich blijven inzetten om de hervorming van de gezondheidszorg, de Obamacare, uit te stellen.
De aandelenmarkten hebben de aankondiging van het akkoord toegejuicht en zijn de beurzen laat op de dag nog met meer dan 1% gestegen

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *