FD | Bestuurslid van Intertrust stapt op

‘Intertrust meer dan een trustbedrijf’

Henk Pieter van Asselt stapt per 1 augustus 2019 op als chief commercial officer (cco) en bestuurslid van Intertrust.

In een verklaring van het trustbedrijf staat dat de Raad van Toezicht en Van Asselt geloven dat het nu – in een tijd waarin het goed gaat met het bedrijf en het zich richting een door technologie gedreven strategie beweegt – de juiste tijd is voor nieuw commercieel leiderschap om de volgende fase van de transformatie aan te pakken.

In september kondigde Intertrust al aan dat het bedrijf op zoek is naar mogelijkheden om zowel organisch als door overnames te groeien waarbij het zich met name richt op de Verenigde Staten. Daarbij spelen technologie en innovatie een belangrijke rol.

Van Asselt werkte veertien jaar bij Intertrust . Hij zegt trots te zijn op wat hij met het bedrijf heeft bereikt, waarbij de beursgang een belangrijke mijlpaal was. De zoektocht naar een opvolger begint direct, waarbij zowel interne als externe kandidaten worden overwogen.

Meer dan een trustbedrijf

Lees ook:’Wat Nederland goed kan: handelen met buitenlanders’

Na de onthullingen in de Panama Papers, waar Intertrust ook in werd genoemd, kreeg het beursgenoteerde trustkantoor een storm van maatschappelijke kritiek over zich heen. De Amerikaanse ceo Stephanie Miller doet sinds haar aantreden van begin 2018 haar best om het imago van het bedrijf te verbeteren.

In een interview met het Financieele Dagblad zegt ze daarover: ‘Mijn rol is om meer naar buiten te treden om mensen te vertellen dat we niet langer puur een trustkantoor zijn. Bijna 50% van onze business is anders en bestaat uit fondsenadministratie en diensten voor kapitaalmarkten.’

In november 2018 eindigde Intertrust nog in de onderste regionen van de Tax Transparency Benchmark’ die bedrijven beoordeelt op de aanwezigheid van een duidelijk belastingbeleid en de communicatie hierover.

Bron: Financieele Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *