FD | Bouwer Janssen de Jong profiteert van aantrekkende woningmarkt

Frisco Battes | Financieel Dagblad

Hans Smits

Bouwbedrijf Janssen de Jong breidt de activiteiten in de Cariben verder uit

Bouwbedrijf Janssen de Jong heeft het afgelopen jaar geprofiteerd van de aantrekkende woningmarkt. Het aantal verkochte woningen verdubbelde tot bijna 550. Mede hierdoor steeg de omzet met zo’n 16% tot € 300 mln.

De winst kwam uit op € 6 mln tegen € 4,5 mln een jaar eerder.

Cariben

Janssen de Jong richt zich vooral op de woningmarkt en bedrijfshuisvesting. Daarnaast is het bedrijf actief in de Cariben waar het ongeveer een derde van de omzet realiseert. Ook in deze regio stegen de opbrengsten. De winstontwikkeling bleef echter achter door ‘onvoorspelbare marktomstandigheden’.

Janssen de Jong heeft op Curaçao onder andere een mijnbouwbedrijf voor kalkzandsteen. De grondstof wordt met name gebruikt voor de productie van beton, asfalt en glas. Janssen de Jong voert de omzet mede op door meer kalkzandsteen te exporteren naar landen in de regio. Eerder deze maand werd bekend dat Janssen de Jong toeleverancier wordt voor BAM dat op Curaçao een nieuwe pier gaat aanleggen.

Volgens de bouwer slaagden bijna alle bedrijven in de Cariben erin het jaar positief af te sluiten. Om dit te bewerkstelligen moesten de organisaties worden aangepast en samenwerkingsverbanden worden gesloten.

Topfit

Janssen de Jong zegt op koers te liggen om de opbrengsten in 2017 te laten stijgen tot €360 mln. De nettowinst die nu zo’n 2% van de omzet bedraagt, moet naar 4 tot 5%. Dit moet mede worden gerealiseerd door de aantrekkende woningmarkt. Janssen de jong is niet actief op de markt voor infrastructuur.

Bestuursvoorzitter Hans Smits zei eerder tegen deze krant dat Janssen de Jong naar een exit zoekt voor zijn aandeelhouders. ‘We zijn bezig de onderneming topfit te maken zodat de onderneming over een paar jaar klaar is voor een nieuwe aandeelhoudersstructuur.’

Bron: FinancieelDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *