FD | Britten verscherpen toezicht op KPMG

‘Er is een onaanvaardbare verslechtering van de kwaliteit van één firma, KPMG’, aldus de FCR volgens persbureau Reuters

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) gaat er beter op letten dat de audits die accountantskantoor KPMG voor ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk doet, aan de kwaliteitseisen voldoen.

De FCR zei maandag dat alle vier grote kantoren, met ook PwC, EY en Deloitte, snel moeten handelen om de afname van de kwaliteit van hun werk dit jaar te stoppen. Anders zullen zij de normen van de toezichthouder niet halen.

‘Er is een onaanvaardbare verslechtering van de kwaliteit van één firma, KPMG’, aldus de FCR volgens persbureau Reuters. De toezichthouder stelde dat bij de helft van de bedrijven uit de FTSE 350-groep van ondernemingen met een beursnotering die hun audit door KPMG hadden laten doen, ‘meer dan kleine verbeteringen’ nodig waren. Vorig jaar was dat 35%.

Lees ook: Britse accountants maken zich op voor radicale hervormingen van hun verdienmodel

De beslissing volgt op een felle discussie in het Verenigd Koninkrijk over de kwaliteit van het controlewerk van de Big Four. De grote accountantsfirma’s liggen stevig onder vuur na de ondergang begin dit jaar van de Britse bouwgigant Carillion. Toezichthouder FRC voert een onderzoek uit naar de rol van KPMG bij het faillissement van dat bedrijf.

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *