FD | ‘EU haalt Aruba van lijst belastingparadijzen’

Het Financieele Dagblad

De EU-ambassadeurs moeten dat woensdag nog bekrachtigen, zeggen diplomaten.

De ministers van Financiën van de EU halen Aruba en de Britse overzeese gebiedsdelen Bermuda en Barbados deze week van de zwarte lijst van belastingparadijzen, weet een EU-functionaris te melden aan persbureau Reuters.

De EU-ambassadeurs moeten dat woensdag nog bekrachtigen, zeggen diplomaten.

De eilanden werden in maart op de lijst geplaatst omdat de Europese Commissie vaststelde dat ze belastingontwijking via andere landen faciliteerden. Het waren de enige drie EU-gebiedsdelen die op de zwarte lijst stonden.

Aruba, Barbados en Bermuda hadden al eerder beterschap beloofd, maar schoten volgens Brussel nog steeds tekort. Landen en gebiedsdelen die de tekortkomingen in hun belastingregime alsnog aanpassen en verdere transparantie beloven, kunnen van de zwarte lijst worden gehaald.

De zwarte lijst van de EU, die vooral reputatieschade oplevert en tot striktere controles leidt, bevat na de aanpassing nog de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, de Amerikaanse gebiedsdelen Samoa, Guam en Maagdeneindelanden en Belize, Fiji, Marshall Eilanden, Vanuatu, Dominica, Samoa en Trinidad &Tobago.

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *