FD | Snel zet ‘gas erop’ bij aanpak brievenbusfirma’s

Van onze correspondent • Financieel Dagblad

‘om het beeld serieus te kantelen van Nederland als belastingparadijs’ | ANP

Het kabinet heeft een plan van aanpak van staatssecretaris Menno Snel goedgekeurd om belastingontwijking via Nederland met een hele reeks maatregelen te beperken.

Snel zegt daarbij op een aantal punten verder te gaan dan nodig is volgens de internationale afspraken die erover in de OESO en de EU zijn gemaakt.

‘We gaan serieus werk maken van de aanpak van brievenbusfirma’s’, zei Snel na afloop van de ministerraad. ‘Alleen bedrijven die banen meebrengen worden hier nog met open armen ontvangen’, zegt de D66’er. Bedrijven die hier alleen komen om geld weg te sluizen en belasting te ontwijken zijn niet langer welkom.

Snel geeft onder andere uitvoering aan de maatregelen die daarvoor in het regeerakkoord zijn opgenomen, zoals een bronbelasting op dividend, rente en royalties die naar landen vloeit zonder, of met een hele lage, winstbelasting. Die op dividend wordt volgens plan in 2020 van kracht, de andere bronbelastingen volgen een jaar later.

De staatssecretaris wijst er voor de BNR-microfoon op dat het ‘stevig pakket’ van maatregelen ook bedoeld is ‘om het beeld serieus te kantelen van Nederland als belastingparadijs’. Snel zegt dat hij ‘gas erop zet’ ten opzichte van het beleid van zijn voorganger, VVD’er Eric Wiebes.

Hij stuurt later vandaag een brief aan de Tweede Kamer over zijn plannen.

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *