Finanzen | Venezuela wil euro’s in plaats van dollars voor zijn olie

Venezuela wil euro’s in plaats van dollars voor zijn olie

De overheid van Venezuela wil niet langer betaald worden in dollars. Zo hoopt het land sancties van de Verenigde Staten te omzeilen.

The Wall Street Journal weet dat Venezuela oliehandelaren vertelt dat het niet langer betalingen wil doen of ontvangen in Amerikaanse dollars. Zij moeten hun betalingen vanaf nu in euro’s doen en zullen van Venezuela ook euro’s gaan ontvangen.

De actie heeft alles te maken met de financiële sancties die de VS heeft opgelegd aan het Zuid-Amerikaanse land in crisis. De Venezolaanse maatregelen zijn niet publiek kenbaar gemaakt, maar vice-president Tareck El Aissami – ook op de zwarte lijst van de VS – stelde al dat een mandje aan andere valuta Venezuela kon ‘bevrijden’ van de dollar en de economische blokkades.

Maar het kon nog wel eens moeilijk worden voor Venezuela dit beleid breed door te voeren. Want het gros van de oliehandel van het land wordt gevoerd met de VS. Analist Siobhan Morden zegt dan ook dat deze actie alleen maar schadelijk is voor Venezuela zelf.

De oliehandel is ongekend belangrijk voor Venezuela. Het land dat wordt geplaagd door een gigantische inflatie en een nog grotere economische crisis is voor zijn inkomsten grotendeels afhankelijk van de olie die het uit de grond haalt.

Bron: Finanzen

Een Reactie op “Finanzen | Venezuela wil euro’s in plaats van dollars voor zijn olie

  1. Abraham Mossel

    Komt allemaal goed Maduro docter Honoris Agree, straks krijg je roebbels van de Rus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *