AD | FKO: Tromp supermachtig

De Deken is volgens mr. Sulvaran ‘achterbakse racist’ en moet “het liefst spoorslags zowel de orde als Curaçao te verlaten. Voor racisten, zoals jij, hebben wij hier in Curaçao geen plaats. Onze oproep aan jou luidt dan ook: Rot op!!”

Mr. Eldon ‘Peppie’ Sulvaran / FKO: Tromp supermachtig

Willemstad – De drie advocaten die samenzijn in de Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO), laten geen spaan heel van Centrale Bank-president Emsley Tromp en dichten hem grote macht toe die hij misbruikt.

Volgens Eldon ‘Pepi’ Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius zou de man corrupt zijn en zo’n grote invloed hebben dat hij de referendumuitslag van 2009 heeft beïnvloed, maar ook invloed heeft gehad op welke regering er komt te zitten.

De Bank zou geld gestoken hebben in de voorstanders van ‘Si’, tijdens het referendum in mei 2009, waardoor de meerderheid koos voor de status van autonoom land binnen het Koninkrijk.

,,Hierdoor konden de groepen die aan de macht waren hun machtspositie behouden”, aldus FKO.

Mr. Anthony Eustatius

Mr. Anthony Eustatius (FKO)

Het drietal verwijst naar een rapport van de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) over 2009, waarin duidelijk zou worden dat er door Tromp en de Bank 8 miljoen gulden gestoken is in de Si-campagne.

,,10 Oktober 2010 moet dan ook niet gevierd worden, er wordt op die dag kolonialisme en verraad gevierd”, zo vinden de advocaten.

Sommige instituten op Curaçao hebben volgens het advocatendrietal niets te zeggen en vallen direct onder Nederlandse beïnvloeding, waaronder ook het Openbaar Ministerie (OM). FKO:

,,Het is om deze reden dat het OM nog steeds geen onderzoek heeft gedaan naar de positie van Tromp, ondanks de vele indicaties van corrupt handelen met betrekking tot het eigen pensioen en financiering van een winkel bij Renaissance Hotel van zijn vrouw.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *