FKP gaat bouwen in 2014

Earl Balborda-3WILLEMSTAD — Woningbouwstichting FKP heeft de regering toegezegd in 2014 een groot aantal woningen te gaan bouwen. Dit heeft minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) gisteren aangegeven tijdens de voortzetting van de behandeling van de conceptbegroting 2014. In totaal gaat het om bijna 500 woningen, verklaarde Balborda gisteren.

Volgens de minister zal FKP in 2014 woningen bouwen in Wechi (214), Zapateer (28), Fortuna Ariba (94) en Tera Kòrá (160). Balborda rekende uit dat dit neerkomt op bijna een woning per dag die de woningbouwstichting volgend jaar zal gaan bouwen. De minister gaf wel aan dat FKP op dit moment al is begonnen met de bouw van de 28 woningen in Zapateer.

Om de bouw van deze woningen te kunnen financieren zal FKP een lening van 51 miljoen gulden aangaan, aldus de minister. Balborda stond stil bij deze woningprojecten in het kader van vragen die door MFK-Statenlid Amerigo Thodé waren gesteld.

Het parlementslid stelde ook vragen over het ontbreken van FKP op de begroting van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Balborda wees hem erop dat de huursubsidie die de woningbouwstichting op jaarbasis ontvangt nu bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn is ondergebracht.

Bron: Amigoe
Dossier: Project Wechi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *