FNV vreest voor drieduizend banen bij tankstations

Bron: NU.nl
De voorgenomen accijnsverhogingen op LPG en diesel brengen tankstations in de grensstreken in grote problemen.

benzine-stationKostbare werkgelegenheid dreigt daardoor te verdwijnen naar het buitenland, schrijft FNV Bondgenoten dinsdag in een brandbrief aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.
“Door de groeiende prijsverschillen met het buitenland is het voor tankstations onmogelijk om nog te kunnen concurreren met ondernemers over de grens. Het gevolg is dat achthonderd tankstations in hun voortbestaan worden bedreigd en zo’n drieduizend banen op de tocht staan”, zegt Ellen Dekkers van FNV Bondgenoten.

De vakbond vraagt Weekers daarom alsnog af te zien van de accijnsverhogingen of maatregelen te nemen om te grote prijsverschillen met de buurlanden te voorkomen.

Schatkist
Bij de Nederlandse tankstations werken ongeveer 16.000 mensen. Het gaat om ongeveer 20 procent van de werkgelegenheid die verloren dreigt te gaan, aldus FNV Bondgenoten.
Met het verdwijnen van tankstations, zal er volgens de vakbond niet alleen veel werkgelegenheid verloren gaan, maar zal de schatkist ook veel inkomsten mislopen doordat er meer getankt zal worden in buurlanden.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *