FOKO laakt homofobe uitspraak Constancia

 Versgeperst.com Versgeperst Radio Hoyer 2 NIEUWS mario kleinmoedig homoseksualiteit FOKO Curaçao antidiscriminatiewet  PC 23aug2012A 127x85CURAÇAO – De uitspraak van MFK-Statenlid Jacintha Constancia dat “het reisgedrag van Gerrit Schotte te vergelijken is met homo’s die zich misdragen”, is volledig misplaatst.
Dat vindt FOKO-voorzitter Mario Kleinmoedig.
De vergelijking werd gisteren gedaan tijdens het debat over het reisgedrag van Gerrit Schotte.

FOKO (Fundashon Orguyo Korsou), is een Curaçaose homobeweging.
Voorzitter Kleinmoedig kan geen aangifte van de uitspraak doen, aangezien er geen antidiscriminatiewet bestaat op Curaçao.
Constancia heeft wettelijk gezien dus niets strafbaars gezegd.
Kleinmoedig doet nu vooral een beroep op politici,  journalisten en ieder ander om bevolkingsgroepen niet te discrimineren.
Zogauw er een politiek kabinet zit, gaat het centrum voor seksuele diversiteit Pink House nota’s naar het kabinet sturen om eindelijk werk te maken van een antidiscriminatiewet.

Debat
Constancia, voormalig minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, zei tijdens het debat dat er ministers en parlementariërs zijn die zich voelen aangetrokken tot hetzelfde geslacht.
Ze vroeg zich af of er in het Parlement ook over gesproken zou worden als zo’n minister of parlementariër zich daarbuiten schaamteloos zou gedragen.

Kleinmoedig in gesprek met Rick Hart op Radio Hoyer 2 over de uitlatingen van Constancia:

Beschuldiging
Schotte werd ervan beschuldigd dat hij zich in het buitenland had uitgegeven als premier van Curaçao.
Demissionair minister-president Daniel Hodge ontkrachtigde de beschuldigingen naar aanleiding van een door hem ingesteld onderzoek.
Niemand zou beschikken over informatie dat Schotte zich heeft uitgegeven als minister-president in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *