FOL steunt Wilsoe inzake korting op Soaw

fol

Archief foto KKC

Archief foto KKC

WILLEMSTAD — FOL-voorzitter Anthony Godett steunt PS-Statenlid Elmer ‘Kadé’ Wilsoe, die de regering heeft opgeroepen om de korting van 27 miljoen gulden op de begroting van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) terug te draaien. Godett betreurt het dat er weer een a-sociale regering aan de macht is, die ervoor kiest om als eerste in de sociale sector te snijden.

Advertentie

Godett is niet te spreken over het feit dat de regering ervoor kiest om juist in sociale ontwikkeling te snijden.

“En dan vragen zij zich af waarom er zoveel vroegtijdige schoolverlaters zijn, waarom er sprake is van zoveel armoede en waarom de criminaliteit toeneemt”

, constateert de FOL-voorzitter.
Godett vraagt zich af hoe het mogelijk is dat een of meerdere ministers het in hun hoofd halen om akkoord te gaan met een korting op de begroting voor sociale ontwikkeling.
Dit gebeurt op een moment dat de koopkracht van werknemers op het eiland al laag is, terwijl de armoede bijna uit de hand aan het lopen is, met alle gevolgen van dien, aldus Godett.
Ook bevreemdt het Godett dat de PS-leden in de ministerraad eerst met de begroting akkoord gaan en toch later besluiten te vragen of het gekorte bedrag teruggestort kan worden.

“Of er zijn ministers die niet begrijpen wat een begroting inhoudt, of zij beschikken niet over menselijke of sociale waarden, of zij waren aan het slapen toen de begroting, de belangrijkste wet van het eiland, werd behandeld.”

De FOL verklaart Wilsoe dan ook te steunen in zijn streven om de korting op Soaw terug te laten draaien.
De partij benadrukt middels partijleider Godett verder dat Curaçao als eiland niet kan blijven snijden in onderwijs, sport, kunst en cultuur.
Doet men dit toch, dan zal de rekening hiervoor gepresenteerd worden, aldus Godett.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *