FOL waarschuwt voor politiestaat

Vakbonden moeten om de tafel

folWILLEMSTAD — In een poging de vakbonden na te laten denken over de richting die het Korps Politie Curaçao en de maatschappij dreigen uit te gaan, waarschuwt de politiek leider van de FOL, Anthony Godett, voor de mogelijkheid tot het ontstaan van een politiestaat.

Godett roept de (politie) vakbonden NAPB, Sap en Abvo op over de overheidsplannen voor het KPC en de gevolgen hiervan te vergaderen, om samen op te kunnen komen voor hun leden. Alleen op die manier kan de onenigheid tegengewerkt worden die de laatste tijd binnen het politiekorps leeft.

De drie vakbonden hebben elk een visie, mening en politieke voorkeur, waardoor zij steeds naar elkaar uithalen in de media. Dat is niet ten gunste van hun leden, maar ook niet van de samenleving”, voegt hij eraan toe.

Godett is zelf tegen meer plannen om criminaliteit te bestrijden en kan niet geloven dat Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) nu pas met meer plannen wil komen.
Dit zegt hij naar aanleiding van de door de minister aangekondigde vergadering vanochtend met de korpsleiding en het Openbaar Ministerie.

Er is een plan Atacho, plan Komproe, plan Martha, plan Ribeiro, plan Duncan, plan Dick, plan Jacoba, plan Wilsoe en nu komt er een plan Navarro?”

Volgens Godett zijn er al genoeg plannen om de stijgende criminaliteit te bestrijden.
Verder is hij van mening dat de meest bekwame ministers van Justitie Bernhard ‘Ben’ Komproe (FOL), David Dick en Magali Jacoba (beiden PAR) waren.
Bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *