FOL wil opheldering over Wèchi-project

Archief foto KKC

Archief foto KKC

CURAÇAO – Anthony Godett, fractieleider van oppositiepartij FOL, wil opheldering van minister Charles Cooper (Ruimtelijke Ontwikkeling) over de ontwikkeling van Wèchi. Fundashon Kas Popular (FKP) zou op het terrein 3.000 huizen bouwen, maar dit werd tegengehouden door Amigu di Tera.

De natuurorganisatie spande een rechtszaak aan om de bouw van sociale woningen op het terrein te voorkomen. Amigu di Tera wil niet dat het gebied wordt aangetast. De organisatie won de rechtszaak en FKP had zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Volgens de cijfers van FKP wachten 9.000 mensen op een woning.

Oplossing
“Als FKP de komende maanden geen huizen bouwt zal het aantal woningzoekenden blijven toenemen”, aldus Godett. De fractie van FOL heeft geconstateerd dat in de afgelopen zeventien maanden geen nieuwe woningen zijn gebouwd en opgeleverd door FKP. “Het terrein van Wèchi, dat eigendom is van FKP is een oplossing voor de huisvestingsproblematiek.”

Hoger beroep
Godett wil van Cooper weten of er hoger beroep is aan getekend door FKP en wat de status is van het beroep. Daarnaast wil de fractieleider weten waarom er 78 woningen aan de Moontjesweg, gebouwd door FKP, niet opgeleverd worden. “Waarom wordt de bevolking die een huis nodig heeft gestraft, door deze huizen niet op te leveren?”

Financiën
Daarnaast maakt Godett zich zorgen over de financiële situatie. “Volgens de voorzitter van het bestuur van FKP heeft de stichting een rekening  van 259.00.000 gulden te innen bij de regering! Klopt dat? Kunt u deze schuld specificeren en naar het parlement sturen?” De partij wil ook zo snel mogelijk de begroting 2012, de jaarverslagen en –rekeningen van de jaren 2010 en 2011 van FKP zien.

Bron: Versgeperst
Dossier: Project Wechi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *