Formatie Aruba vrijwel afgerond

Oranjestad – Het lijkt er op dat formateur 220px-Mike_Eman erin geslaagd is de ministersploeg voor de komende vier jaar samen te stellen. De top van regeringspartij AVP heeft zich gisternacht tot in de kleine uurtjes het hoofd gebroken over de verdeling van de portefeuilles. Het grootste knelpunt is het aantal ministers.

Advertentie

Eman zelf geeft er de voorkeur aan om het aantal ministers uit te breiden tot acht of zelfs negen.
Hij is van mening dat sommige huidige ministers een te zware verantwoordelijkheid op hun schouders hebben en dat daardoor bepaalde belangrijke zaken onvoldoende aandacht krijgen. Gouverneur Fredis Refunjol heeft echter in de formatieopdracht nadrukkelijk aangegeven dat het volgende kabinet in principe dient te bestaan uit zeven ministers, omdat de financiële situatie van het Land door eventuele uitbreiding zou verslechteren.
Overigens zou een groter aantal ministers Eman in zijn positie van partijleider niet slecht uitkomen. Hij heeft in de verkiezingsstrijd een aantal zwaargewichten om zich heen verzameld, die allemaal een ministerspost ambiëren.
Als hij er daar een paar meer van te verdelen heeft, scheelt dat heel wat kopzorgen voor de leider van kabinet Mike Eman II.
Eman heeft zich gistermorgen gemeld bij het Kabinet van de Gouverneur.
Bronnen dicht bij de regering weten te melden dat hij kwam vertellen dat hij een kabinet heeft, maar wel bestaande uit negen ministers.
De gouverneur was gisteren uitlandig en om die reden zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *