Francisca al een week onbereikbaar

Jeanne-Marie-Francisca-225x300Willemstad – Minister Jeanne-Marie Francisca (Pueblo Soberano) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) is al een week onbereikbaar. Sinds het vonnis in de zaak van de SOAW-minister versus het bestuur van Tayer Soshal, waarbij Francisca het onderspit delfde, is zij niet te bereiken.

Advertentie

Vorige week vrijdag deed het Gerecht in Eerste Aanleg uitspraak in genoemde zaak.
Het bestuur en de directie van Fundashon Tayer Soshal Santa Martha hadden een kort geding aangespannen tegen Francisca omdat zij hen onterechte had geschorst.
De minister had dit gedaan nadat zij in september verschillende klachten zou hebben ontvangen van deelnemers van de sociale werkplaats van mishandeling, misbruik, diefstal en uitbuiting.
Bertie Braam was de raadsman die het bestuur en de directie in deze zaak verdedigde en meldde na het vonnis tevreden te zijn met de uitspraak.
Braam hoopte dat minister Francisca het vonnis zou respecteren en zijn cliënten weer toegang tot de werkplaats zou verlenen opdat ze weer aan het werk konden.
Het geschorste bestuur is afgelopen maandag ook meteen weer aan het werk gegaan, maar sinds de uitspraak vorige week vrijdag is het stil in de hoek van Francisca.
Sinds het op non-actief stellen van het bestuur en de directie van Tayer Soshal heeft Francisca een lading kritiek over zich heen gekregen.
Enige tijd geleden werd de minister opgeroepen voor een Statenvergadering waarin zij tegenover de parlementariërs verantwoording moest afleggen over haar beleid, in het bijzonder met betrekking tot de zaak Tayer Soshal.
De minister heeft, tot groot ongenoegen van de Statenleden, drie weken de tijd gevraagd om de vele vragen te kunnen beantwoorden.
Deze drie weken komen op 25 november tot een einde.
De kritiek aan het adres van Francisca is niet voorbijgegaan aan de coalitiepartners.
Tijdens een overleg van de partijleiders afgelopen dinsdag is afgesproken dat de minister op korte termijn tekst en uitleg moet geven aan de pers, maar hier is nog niets van gebleken.
Deze krant heeft sinds vorige week vrijdag elke dag geprobeerd contact op te nemen met de minister van SOAW, echter zonder resultaat.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *