Francisca haalt uit naar Koeiman

Francisca zwijgt over ‘breuk SOAW'

Francisca haalt uit naar Koeiman

WILLEMSTAD — Een uitspraak van Statenlid en MAN-leider Hensley Koeiman over de manier van leidinggeven van minister Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) is bij deze laatste in het verkeerde keelgat geschoten.

Koeiman stelde dat de minister haar ministerie volgens de Gestapo-stijl zou leiden. Haar reactie: meneer Koeiman bo ta bai flit. (meneer Koeiman, rot op).

De kritiek van Koeiman was gekomen na publicaties in de lokale media over problemen bij de leiding van het ministerie van Soaw. De MAN-leider had het woord Gestapo in de mond genomen om de manier van leidinggeven van Francisca te omschrijven.

Koeiman, die in het kabinet-Schotte met de functie van minister van Soaw was belast, stelde dat hij de medewerkers van de minister niet meer herkende. Ze zouden bang zijn om te praten, terwijl hij ook melding maakte van een angstcultuur die er bij het ministerie zou heersen. Volgens Koeiman zou de minister onhoudbaar zijn geworden in haar functie.

Tijdens de partijbijeenkomst van PS afgelopen zaterdag, haalde de ministers uit naar criticasters, na een voor haar zeer bewogen week, waarin vanuit haar eigen managementteam kritiek op haar functioneren werd geuit.

“Ik sta nog steeds overeind. ik ben niet ziek, maar ik sta met beide benen op de grond. Maar ik weet nu wie wie is.”

Het was echter vooral Koeiman die het moest ontgelden. Zijn gewraakte uitspraken stonden afgelopen zaterdag in ochtendblad Extra.

Volgens Francisca moest het MAN-lid zich schamen voor zijn uitspraken. Ze bracht in herinnering dat de Gestapo in Nazi-Duitsland veel kwaads heeft verricht en verantwoordelijk is voor de dood van miljoenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik weet niet of sommigen weten wat dit woord precies inhoudt, maar als ze dat niet weten, dan moeten ze hun schoolboeken induiken. Zulke vergelijkingen vind ik schandalig. Ik heb daar geen andere woorden voor.

“Ik ben een jaar minister. En in dat ene jaar lijkt het erop dat wanneer het uitkomt minister Francisca wordt aangevallen. Minister Francisca is er niet om te worden aangevallen. Als je Statenlid bent, controleer je de regering, maar je doet dat met respect, zeker omdat ik een vrouw ben. Dat doe je met respect, want tot op de dag van vandaag heb ik niet gefaald. Maar vandaag zeg ik wel tegen Koeiman, ‘voor wat je gezegd hebt, bo ta bai flit’.”

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Francisca haalt uit naar Koeiman

  1. De PS heeft waarschijnlijk geen intelligente leden.
    Dat dit soort dames minister kunnen worden is mij een raadsel.

  2. Henriques H.

    Ook weer zo’n ordinaire tante. Ongelooflijk waar de PS dit sort figuren vandaan haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *