Francisca koos voor mediastilte

Jeanne-Marie-Francisca-225x300Willemstad – Minister Jeanne-Marie Francisca heeft bewust niet gereageerd op de uitspraak waarbij ze in het ongelijk werd gesteld inzake Tayer Sosial Sta. Martha. Dat heeft de bewindsvrouw gisteren tegenover deze krant verklaard.

Advertentie

De mededeling kwam nadat de bewindsvrouw de afgelopen tijd onbereikbaar was voor de lokale media.
Volgens Francisca wilde zij voorkomen dat zij met een reactie nog meer zou bijdragen aan de negatieve manier waarop er over de zaak werd gesproken.

,,Iedere keer als ik reageerde, ontketende dat een reactie bij anderen, reacties die vaak niet met de werkelijkheid strookten. De zaken zijn uit hun context gehaald, er werd iedere keer een molotovcocktail gegooid waar ik dan op moest reageren, ik koos ervoor om de kalmte en de rust te bewaren.”

Volgens de bewindsvrouw ging de rechter er bij de behandeling van de zaak per abuis van uit dat er vanuit de regering niet de opdracht was gegeven voor een onderzoek van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) naar de situatie bij de sociale werkplaats.

,,Vóór het kort geding had er al een quickscan plaatsgevonden, daarna moest er nog een grondig onderzoek worden gedaan.”

De bewindsvrouw bezocht de sociale werkplaats gisteren om met de participanten te praten.
Zij wilden niet aan de slag zolang het oude bestuur en de directie in functie zijn.
De participanten zouden van de directeur te horen hebben gekregen dat zij niet op hun werk hoefden te verschijnen.
De werknemers van de sociale werkplaats zijn tot maandag met instemming van de werkgever thuisgebleven.

To Top

0 Reacties op “Francisca koos voor mediastilte

  1. gewoon bull, de rechter ging er per abuis vanuit dat……. nou zelfs tijdens een kort geding mag je het tegendeel aantonen, als je dat kunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *