Francisca moet eer aan zichzelf houden’

Eugene CleopaWillemstad – ,,Als ik in die situatie zat, had ik de eer aan mezelf gehouden,” schrijft parlementariër Eugene Cleopa van coalitiepartij PAIS in reactie op de rechterlijke uitspraak waarin minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn in het ongelijk werd gesteld.


Het Statenlid stelt dat de minister overtuigd was van de acties die zij ondernam (het op non-actief stellen van bestuur en directie van de sociale werkplaats bij Santa Martha, red.). ,

,Zij kreeg zelfs van de rechter de mogelijkheid om haar besluit te heroverwegen en is er niet op teruggekomen omdat het voor haar een principiële zaak was.”

Het Statenlid was niet verrast over de rechterlijke uitspraak.
De parlementariër was vanaf het begin op grond van een analyse en de bestaande documentatie niet overtuigd van de argumenten van de minister.
Alle argumenten van de minister zijn door de rechter van tafel geveegd, zo schrijft hij.

,,Als het een bewindspersoon van PAIS was geweest zou men haar hebben gevraagd om de eer aan zichzelf te houden aangezien er geen vertrouwen en autoriteit meer is om verder te gaan met het werk dat zij deed.”

Cleopa hoopt dat Francisca de directie weer in hun functie herstelt.
De volksvertegenwoordiger verbaast zich er ook over dat er geen enkel rapport is opgesteld ter ondersteuning van Francisca’s stellingen dat er sprake zou zijn van misbruik van de cliënten van de werkplaats.

,,Er is gezegd dat er door cliënten ondertekende documenten zijn waarin melding wordt gemaakt van misbruik. Als er zoiets gebeurd zou zijn bij mensen met een fysieke en geestelijke handicap, zijn het heel ernstige beschuldigingen, maar wij hebben geen kennis genomen van een onderzoek.”

Armin Konket in gesprek met Rick Hart.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *