Francisca voor het blok gezet

Jeanne-Marie-Francisca-225x300Willemstad – Minister Jeanne-Marie Francisca (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn moet nog deze ochtend beslissen of ze haar besluit om het bestuur en de directie van Tayer Soshal op non-actief te stellen terugdraait. Dat heeft de rechter gisteren besloten tijdens de behandeling van het kort geding, aangespannen door de directie en het bestuur van de sociale werkplaats voor verstandelijk gehandicapten.

Advertentie

Advocaat Berti Braam van het bestuur en de directie gaf gisteravond aan blij te zijn met het verzoek van de rechter.

,,Dit is de hele inzet van het kort geding. Als het niet wordt teruggedraaid, zien we het vonnis van de rechter alsnog met optimisme tegemoet.”

Namens de minister werd Braam gisteravond telefonisch benaderd met de vraag of er een gesprek kon plaatsvinden tussen de minister en het bestuur en de directie, om te praten over de voorwaarden, zo vertelt Braam.
Daar is de advocaat niet op ingegaan, omdat het verzoek – namelijk weer aan het werk kunnen gaan – volgens hem helder is.
De minister stelde het bestuur en de directie vorige maand op non-actief, ontzegde hun de toegang tot de werkplaats.
Dit gebeurde nadat een groep deelnemers van de werkplaats hen van mishandeling, misbruik en uitbuiting had beschuldigd.
Francisca nam het besluit nadat ze zelf een bezoek aan de sociale werkplaats had gebracht. Francisca was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *