Franco: Innocent until proven guilty

Archief foto

Archief foto


Willemstad – Voor de Statenvoorzitter is Gerrit Schotte onschuldig tot hij schuldig wordt bewezen. Dat heeft Mike Franco gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.


Franco heeft gisterochtend een officieel bevel voor doorzoeking van de kantoorruimte van Schotte in het kantorengebouw van de Staten ontvangen.
Vervolgens is daar onder toezicht van de griffier onderzoek verricht.
Franco gaf aan dat er medewerking is verleend aan justitie en dat het kantoor van Schotte met behulp van de beveiligingsbeambte is geopend.
Wat voor gevolgen de gebeurtenissen van gisterochtend – de invallen bij verschillende adressen en het feit dat de oud-premier nu officieel verdacht wordt van het witwassen van geld en valsheid in geschrifte – op de positie van Schotte als Statenlid hebben, was gisteren nog onduidelijk. schotte-2013Franco meldde dat de parlementariër van MFK voor hem als Statenvoorzitter onschuldig is tot hij schuldig wordt bewezen.

,,Zolang er geen rechtszaak is en hij echt schuldig wordt gevonden, kan hij gewoon als Statenlid aanblijven”, aldus Franco.

Volgens de Statenvoorzitter ligt het aan de partij van Schotte, MFK, om in de tussentijd te beslissen of hij aanblijft als parlementariër of dat hij moet opstappen:

,,De partij kan er in de tussentijd voor kiezen om je naar de achtergrond te schuiven om zo enigszins te voorkomen dat de reputatie van de partij schade oploopt, maar voor hetzelfde geld kiezen ze ervoor om hem gewoon aan te houden.”

Schotte was gisteren niet aanwezig tijdens de Statenvergadering over de begroting.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *