Gario zoekt sponsors voor hoger beroep Zwarte Piet


CURAÇAO – Dichter, activist en kunstenaar Quinsy Gario vraagt om steun in de strijd tegen Zwarte Piet. Via een filmpje laat de initiator van de ‘Roet In Het Eten’ beweging weten op zoek te zijn naar sponsors. Op deze wijze hoopt hij in hoger beroep te kunnen gaan.

De zaak behandelt de vraag of de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, een ‘zorgvuldige afweging van belangen’ heeft gemaakt. Vorig jaar gaf hij, ondanks de protesten tegen de knecht van Sinterklaas, een vergunning af om de intocht van Sinterklaas te kunnen vieren.

Onzorgvuldig
Volgens de rechter handelde van der Laan onzorgvuldig. “Hij heeft nagelaten zijn besluit te toetsen aan het mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties.” Het is volgens hem echter niet in strijd met de grondwet, ‘maar door het negatieve stereotype had de gemeente wel meer rekening moeten houden met de gevoelens van mensen’.

Bron: Versgeperst

3 Reacties op “Gario zoekt sponsors voor hoger beroep Zwarte Piet

  1. Het is gewoon triest als je je aangesproken voelt door een karikatuur uit een kinderfeest, als je daar “pijn” door voelt dan vraag ik me af wat het volgend onderwerp van je ten achtergesteld voelen zal zijn. Ben persoonlijk dit soort gezeik ook wel zat.

  2. Rare move voor deze subsidislurper die verder helemaal niets kent. Crowdfunding is uitgevonden voor nuttiger zaken dan spokenjacht door werkschuwe pseudo artiesten.

  3. Meindert Fennema (Volkskrant van 9-10-2014) heeft volkomen gelijk als hij stelt:
    ‘Racisme verbieden? Het begint met Zwarte Piet en het eindigt met de guillotine’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *