Gascilinder-verkooppunten een dag gesloten

logo-curgasWILLEMSTAD — Gasdistributeur Curgas sluit voor een dag haar verkooppunten bij de drie pompstations. Vanaf morgen kunnen klanten weer nieuw gevulde kleine gasflessen krijgen bij de pompstations in Sta. Rosa, Tera Kòrá en Muizenberg. Dat meldt Curgas in een persbericht.


De gasdistributeur ondervindt de afgelopen weken problemen met de levering van kookgas.
De olieraffinaderij produceert namelijk te weinig om aan de vraag van cliënten te kunnen voldoen. Hierdoor groeit de achterstand in gasleveringen met de dag.
De tank die de olieraffinaderij gebruikt voor de productie van gas is in onderhoud.
Gisteren heeft Raffinaderij Isla de alternatieve route om gas te leveren stopgezet.
De raffinaderij neemt namelijk weer de oude tank in gebruik.
Dit heeft wel tot gevolg dat Curgas gedurende zo’n 24 uur geen gas krijgt.
Hierdoor was het bedrijf genoodzaakt om de verkooppunten van kleine gascilinders te sluiten. Morgen zijn die verkooppunten weer open.
De afgelopen dagen waren er lange rijen te zien bij de pompstations.
Personen die gauw een cilinder nodig hadden, konden voor 25 gulden in plaats van de oorspronkelijke prijs van 14,80 gulden via een illegale wederverkoper aan een kleine gasbom komen.
Volgens Sheryl Losiabaar, woordvoerder van het bedrijf, heeft Curgas geen zicht op het aantal illegale verkopers.

“Wij verkopen maximaal twee cilinders aan klanten. Als iemand deze wil doorverkopen kunnen we daar niets aan doen. We weten wel dat het gebeurt, maar hoe het gebeurt en waar dat weten we niet”, zegt Losiabaar.

Het bedrijf schijnt wel een onderzoek naar deze illegale verkopen te hebben gestart, maar definitieve conclusies zijn er nog niet.
Zodra de olieraffinaderij weer op volle sterkte draait, zal Curgas de intensieve distributie (weekeinden en in de avonduren) van gasflessen hervatten.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *