Geen bijzonderheden dood ‘Pretu’

Openbaar MinisterieWILLEMSTAD — Er worden geen bijzonderheden genoemd in het eindrapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over de dood van Luigi ‘Pretu’ Florentina in zijn cel bij Barber.
Dit meldt het Openbaar Ministerie middels een persbericht.

Advertentie

Het rapport bevat de resultaten van de lijkschouwing en een uitgebreider toxicologisch rapport is ook als bijlage hieraan toegevoegd.
Het rapport is gisteren door het NFI naar het Openbaar Ministerie opgestuurd.

Het eindrapport van de lijkschouwing wijkt niet veel af van het voorlopige rapport: De conclusie van de patholoog is dat Florentina door verstikking, passend bij verhanging, om het leven is gekomen.

Verder is een toxicologisch onderzoek gedaan, oftewel een onderzoek om gehaltebepaling van lichaamsvreemde stoffen zoals drugs, medicijnen en alcohol in bloedmonsters te identificeren.
In het rapport van dat onderzoek worden geen bijzonderheden genoemd die hebben bijgedragen aan of de oorzaak konden zijn voor het overlijden van de man.

Daarnaast is ook een neuropathologisch onderzoek (onderzoek naar zenuwziekten) gedaan.
Dit onderzoek heeft het OM nog niet van het NFI ontvangen.
Het OM neemt echter aan dat de resultaten van dit rapport niets aan het eindrapport van het NFI zullen veranderen, zegt de OM-woordvoerder Guillano Schoop.

Het Openbaar Ministerie heeft de resultaten van het NFI-rapport met de nabestaanden van Florentina besproken en zegt middels een persbericht dat ‘uit privacyoverwegingen geen nadere mededelingen worden gedaan over de inhoud van het sectierapport en van het toxicologisch rapport’.

De NFI-rapporten zullen meegenomen worden in het feitenonderzoek dat door de Landsrecherche wordt verricht. De resultaten van dit feitenonderzoek worden binnen afzienbare tijd verwacht.

pretu mortoFlorentina besloot op 6 september een eind aan zijn leven te maken, door zich op te hangen met een eigen shirt.

Hij besteedde op die bewuste dag en de dag daarvoor alle tijd aan het lezen van het einddossier van de moord op Raúl Martinez, waarvoor hij op vrijdag 13 september terecht zou moeten staan. Dat blijkt uit het voorlopige rapport van de Commissie van Onderzoek, belast met het bestuurlijke administratieve onderzoek naar zijn dood.
Het enige dat de vrouwelijke beveiligingsmedewerker op die twee dagen opviel, is dat hij zijn eten onaangeroerd liet staan.

Hier is verder hier niets mee gedaan, aangezien er geen redenen waren om te denken dat Florentina een einde zou maken aan zijn leven.
Hij was zeer tevreden met zijn overplaatsing naar Barber.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *