Geen meerderheid Staten voor premie BVZ

Bron: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst vergadering Staten platform NIEUWS gepensioneerden Curaçao Basisverzekering  hamer style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De Staten opende vandaag de eerste vergaderweek na het reces met een vergadering over het voorstel voor de basisverzekering ziektekosten (BVZ). Daarin werd duidelijk dat de coalitie geen meerderheid van de Staten kan verwachten voor de premie van 12 procent voor gepensioneerden, meldt Amigoe.

Jaime Córdoba, Statenlid voor Pueblo Soberano en Statenlid voor de MAN Eunice Eisden, lieten tijdens de vergadering weten het voorstel voor de premie niet te steunen.

Resolutie
De vergadering van vanochtend was aangevraagd door Pueblo Soberano, nadat Plataforma di Asosashon di Penshonadonan op 17 juli een resolutie had aangenomen om een dialoog met de regering af te dwingen over de invoering van de basisverzekering. Volgens het platform voor ouderen maken gepensioneerden zich vooral zorgen over de 12 procent aan premie die zij moeten gaan betalen.

Voorstel
Tijdens de Statenvergadering werd door de organisaties die zijn aangesloten bij het platform, veel kritiek geleverd op het conceptvoorstel dat officieel nog niet naar de Staten is gestuurd. Bij de Staten ligt er wel een voorstel, maar dit is zonder de adviezen van de Raad van Advies en de Sociaal Economische Raad.

Invoeren
Demissionair minister van Gezondheid Jacintha Scoop-Constancia liet begin deze maand de datum van 1 september voor de invoering van de basisverzekering los. Vlak daarvoor was de minister ervan overtuigd dat alle hervormingen in de gezondheidszorg vanaf 1 september ingevoerd zouden kunnen worden. De minister wil de basisverzekering nu voor het einde van het jaar invoeren.

De Statenvergadering van vandaag is via Onderstaande video terug te kijken.

Video streaming by Ustream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *