Geen ontslagen bij Sedreko’

billboards SedrekoWILLEMSTAD — Premier en tevens interim-minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Ivar Asjes (PS), heeft vanochtend het personeel van sportstichting Sedreko gegarandeerd dat er onder hen geen ontslagen zullen vallen bij de overgang naar het nationale sportinstituut, de Fundashon Instituto Nashonal di Deporte di Kòrsou (INdDK).

Advertentie

Onder de INdDK zullen straks onder meer sportstichting Sedreko en het beheer van sportfaciliteiten, de Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK) worden ondergebracht.
Een ingangsdatum voor de stichting is officieel nog niet bekendgemaakt.
Maar vanochtend verklaardeAsjes in het onderhoud met de Abvo en het Sedreko-personeel dat de regering geen haast heeft.
Lang bestond er onder het personeel van Sedreko, waar ruim vijftig werknemers werkzaam zijn, onduidelijkheid over de plannen van de regering.
In dat kader vond het overleg van vanochtend in het Abvo-gebouw in Brievengat plaats.
Asjes garandeerde om te beginnen dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen bij Sedreko door de oprichting van de INdDK.
Ook zegde hij toe dat Abvo en de werknemers participatie zullen krijgen bij de totstandkoming van de INdDK.
Dit houdt in dat het huidige beleidsplan voor het sportinstituut door de Abvo, namens het Sedrekopersoneel geëvalueerd zal worden en zo nodig zal worden aangepast, waarna het aan de Raad van Ministers zal worden voorgelegd.
Tijdens het gesprek ging Asjes ook in op de huidige problemen tussen de regering en het Sedreko-bestuur. Volgens Abvo-voorzitter Wendy Calmes staat deze verstoorde relatie tussen de overheid en het bestuur het functioneren van de stichting in de weg.

“De regering erkent de directeur niet, omdat hij na zijn pensionering zou zijn herbenoemd. Drie leden hebben hun ontslag aangevraagd en gekregen, maar zitten nog steeds in het bestuur. De regering stelt deze bestuursleden als zodanig niet te erkennen.”

Volgens Calmes zal het Abvo- bestuur zo snel mogelijk met het Sedreko-bestuur om de tafel gaan zitten om de geconstateerde problemen voor te leggen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *